Yurtdışına memur alım ilanı! Dışişleri Bakanlığı bilgisayar bilen, 41 yaşından küçük, en az lise mezunu memur alacak

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli memur alacak. İlana 41 yaşından küçük adaylar KPSS'siz başvuru yapabilecek. Lise, önlisans ve lisans mezunların özel şartları sağlamaları durumunda istihdam edilecek.
Yurtdışına memur alım ilanı! Dışişleri Bakanlığı bilgisayar bilen, 41 yaşından küçük, en az lise mezunu memur alacak

Kamu personeli alım ilanı için Dışişleri Bakanlığı'ndan duyuru geldi. Bakanlık yurtdışı kadrosunda personel açığı olduğunu vurguladığı duyurusunda personel alımı yapacağını bildirdi. Özel başvuru şartları ile yapılacak olan memur alımlarında, genel başvuru şartları esnetildi. İşte Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışı birimlerinde çalışmak isteyecekler için yayımlanan o iş ilanları.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN YURTDIŞI İŞ İLANLARI

Dışişleri Bakanlığı farklı ülkelerde bulunan bakanlık birimlerinde görevlendirmek üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar arasından memur alımı yapıyor. Bakanlığın son duyurusu ise Belçika için oldu.

Hazırladığı bir kılavuz ile memur alımlarına ilişkin bilgi veren Dışişleri Bakanlığı "T.C. Brüksel Başkonsolosluğu’nda münhal bulunan 1 (bir) sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır." açıklamasında bulundu.

Bu kadro için başvuru yapacak olanlar;

Adayların ilk sağlamaları gereken koşul Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Bir diğer şart ise yaş sınırı. Adayların sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olamları gerekiyor.

İlana en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Önlisans ve lisans mezunları da memur olmak için başvuru yapacaklar. İlana başvuru yapacakların kamu haklarından yoksun olmamaları, erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmaları gerektiği bildirdildi.

İlana başvuruların onaylanması için çok iyi derecede bilgisayar kullanılması gerekiyor. Bakanlık adayların her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemelerini de isteyecek. En önemli şart ise çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru işlemleri 3 Haziran tarihine kadar yapılacak. Başvuru işlemleri Kariyer Kapısı sistemine e-Devlet kanalı ile giriş yapılması ve sisteme evrakların yüklenmesiyle tamamlanacak.