Yüzde 80 Zam Yaptılar! Sony PlayStation 5 Türkiye Satış Fiyatı Kaç TL Oldu?

İndirim beklentisi ile almayanlar çok pişman olacak! Sony Playstation 5 Türkiye satış fiyatı için rekor zam açıklandı. Yüzde 80 zam gelen oyun konsolu satış fiyatı kaç TL oldu?
Yüzde 80 Zam Yaptılar! Sony PlayStation 5 Türkiye Satış Fiyatı Kaç TL Oldu?

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ve çip krizi oyun konsollarını da vurdu. Sonny Türkiye pazarı için yeni zam kararını açıklarken ne yazık ki indirim beklentisi ile büyük bir sabırla Sony Playstation alımlarını bekleten kişiler indirim yerine rekor zam mağduriyeti yaşadılar.

PS5 Türkiye fiyatı için yeni bir açıklama yayımlayan Sony Playstation 5 satış fiyatı için yaptığı açıklamasında yüzde 80'e yakın zammın fiyatlara yansıtılacağını açıkladı. Playstation 5 uzun süredir sabit fiyatı ile tepki çekiyor, oyun konsolu tutkunları ünlü markayı indirim yapmaları yönünde baskı altına almaya çalışıyordu. İndirim beklenen oyun konsoluna zam geldi.

PLAYSTATİON 5 OYUN KONSOLU SATIŞ FİYATI MART 2022 KAÇ TL OLDU, NE KADAR ZAM GELDİ?

Sony tarafından yapılan resmi açıklama ile Playstation 5 oyun konsolu için yüzde 80 oranında zam haberi verilirken rekor zam sonrası oyun konsolunun yeni satış fiyatı 12 bin TL oldu. Hatırlanacağı üzere oyun konsolu geçen sene Türkiye pazarına girmiş, o tarihteki satış fiyatı 7 bin TL olarak ilan edilmişti.

Sosyal medyada büyük tepki oluşmasına neden olan rekor zammın ana nedeni tüm dünyada etkisini her geçen gün arttıran çip krizi olarak gösterilirken yine dolar kurunda yaşanan yükselişin de zamma neden olduğu belirtiliyor. Zaten çip krizi nedeni ile piyasada bulunması zorlaşan oyun konsolu karaborsada 15 - 20 bin liraya kadar alıcı buluyordu.