Zafer Partisi yeni ittifakı ve Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından üçüncü bir Cumhurbaşkanı adayı daha çıktı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı.
Zafer Partisi yeni ittifakı ve Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Türkiye’de siyaset 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı dayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken Millet İttifakı ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Bu iki ismin yanına üçüncü bir Cumhurbaşkanı adayı daha eklendi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı adaylarını duyurdu.

ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLADI!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir açıklama yaparak, “ATA İttifakı imza töreni ve ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Sinan Oğan’ın adaylığının açıklanması için düzenlediğimiz tören saat 14:00’da Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yapılacaktır. Türk Milleti 1921 Anayasasını savunan 2 ittifak karşısında çaresiz değildir. Artık ATA İttifakı var.” dedi.

ATA İTTİFAKI NEDİR, HANGİ SİYASİ PARTİLER KURDU?

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın yanına bir de ATA İttifakı eklendi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarına göre Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye ittifakı Partisi ve Ülkem Partisi tarafından ATA İttifakı kuruldu. Bu siyasi partiler bir ittifak halinde seçimlere girecekler. ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ise Sinan Oğan oldu.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

1967 yılında Azeri kökenli bir ailenin çocuğu olarak Iğdır’da doğmuştur. Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olan Sinan Oğan daha sonra Moskova Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. İleri düzeyde Rusça ve İngilizce bilen Sinan Oğan çeşitli akademik görevlerde bulunmuştur. TİKA Azerbaycan Temsilcisi olduğu dönemde Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Nişanı ile taltif edilmiştir. Çeşitli akademik ödülleri bulunmaktadır.

Sinan Oğan’ın siyasi hayatı 2011 yılında başlamıştır. O dönem MHP’den Iğdır milletvekili seçilerek TBMM’ye girmiştir. 2015 yılında MHP yönetimi ile anlaşmazlığa düştüğü için partiden ihraç edilmiştir. Bu ihraç kararına karşı dava açan Sinan Oğan yine 2015’te MHP’ye geri dönmüştür. 2017 yılında ise yeniden ihraç edilerek MHP ile ilişkisi kesilmiştir. O dönem MHP’den ayrılanların İYİ Parti’yi kurmalarına rağmen o isimler arasında yer almayarak herhangi bir siyasi partide yer almamıştır. ATA İttifakı tarafından 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayı gösterilmiştir.