Zengin dilenci! Dilenirken yakalanan yabancı uyruklu kişinin mal varlığı ağızları açık bıraktı

Bursa'da dilencilik yaptığı gerekçesi ile zabıta ekipleri tarafından yakalanan yabancı uyruklu şahsın mal varlığı dudak uçuklattı.
Zengin dilenci! Dilenirken yakalanan yabancı uyruklu kişinin mal varlığı ağızları açık bıraktı

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı olan Ziya Kaya Mahallesi'nde Yalova yolu üzerinde çocuklara dilendiricilik yaptırıldığı ihbarı üzerine zabıta ekipleri belirtilen adrese denetime gitti. Zabıtanın olay yerine gitmesi ile yabancı uyruklu oldukları belirtilen kişiler ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. 

Dilencilik yaptıkları belirlenen kişiler zabıtaya mukavemet gösterdi. Zabıtaların müdahalesi sonucu yakalanan kişiler haklarında soruşturma yapılmak üzere Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan ilk incelemede dilencilik yaparken yakalanan kişinin üzerinden 570 TL nakit para ele geçirildi. 

BU DA ZENGİN DİLENCİ! 

Dilencilik yaparken yakalanan şahsın lüks aracı dudak uçuklatırken aracının içinde daha fazla nakit para bulunduğu ve üzerindeki fazla parayı arabasına sakladığı anlaşıldı. Yakalanan şahısların mal varlıkları da sorgulanırken lüks aracın yanı sıra aynı zamanda Odunpazarı'nda adına kayıtlı bir evi olduğu görüldü. 

Hem evi hem de arabası olan şahıs hakkında dilencilik yapmak suçundan Kabahatler Kanununa Muhalefet suçundan 277'şer TL para cezası uygulanması büyük tepki çekti. Bölgede yer alan insanlar şahsın çocuklarına burada her gün dilendiricilik yaptığı, çocuklara kötü davrandığı, ve çocuklara kötü davranışı nedeni ile polise ihbarda bulundukları ortaya çıktı. 

M.M. ve M.A.M. isimli şahısların 277 TL para cezası kesildikten sonra haklarında bir suç kaydı olmaması nedeni ile serbest bırakıldıkları belirtildi. Dilenerek yüksek tutarda para kazanan kişilerin sayıları her geçen gün artarken çocukların bu suça alet edilmesi büyük tepki çekti.