Zeytin yerken buna dikkat ediyor musunuz? Şifa kaynağı zeytinin bilinmeyen zararı!

Sabah kahvaltılarında eksik olmayan zeytin, E vitamini açısından çok zengin bir gıdadır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan zeytinin zararlı yanı göz ardı ediliyor! İşte zeytin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler…
Zeytin yerken buna dikkat ediyor musunuz? Şifa kaynağı zeytinin bilinmeyen zararı!

Zeytin, her tanesiyle insan yaşamında faydalı bir besin kaynağıdır. Yeşil olarak tohumlanan zeytin daha sonra olgunlaştıkça siyah rengini alır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olarak bilindiği için sağlıklı beslenme konusunda zeytin tüketiminden sık sık bahsedilir. E vitamini açısından zengin olan zeytin sadece kendisiyle değil aynı zamanda çekirdeği ve yağıyla da şifa kaynağıdır. Zeytin ağacının yaprağının da bir o kadar faydalı olduğu bilinir. Fakat zeytin tüketimi hakkında herkesin göz ardı ettiği bazı zararlar olduğu unutulmamalıdır.

Sağlıklı Yaşam İçin Zeytin Tüketimi

Zeytin yerken buna dikkat ediyor musunuz? Şifa kaynağı zeytinin bilinmeyen zararı!

Zeytinin kendisi, çekirdeği, yağı ve zeytin ağacı yaprağı sağlıklı beslenmek için sık sık tavsiye edilen gıdalardır. Özellikle kalp sağlığını iyileştiren zeytin osteoporoz ve kansere karşı koruma sağlar. Tarih boyunca insanların çok değer verdiği zeytin, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ile tam bir sağlık deposu olarak görülür. İçeriğinde oleik asit bulunan zeytin, inflamasyon ve kalp riskini azalttığı için özellikle ilerleyen yaşlarda kalp sağlığını çok iyi korur. Günümüzde kanser tedavilerinde bile iyileşme sürecini hızlandıran bir besin olarak görülür.

Zeytinde kanser karşıtı olduğu bilinen maddeler dışında A ve E vitamini de bol miktarda bulunur. Vitamin ve kanser önleyen maddeler sayesinde tümör oluşumunu ciddi biçimde engelleyerek vücudu korumuş olur. Demir, bakır minerali, kalsiyum ve sodyum açısından zengin olan zeytinin sabah kahvaltılarında sık sık tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak kronik hastalık riskini azaltan zeytini tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır.

Zeytin Tüketiminde Dikkat!

Şifa kaynağı olarak görülen zeytin, dikkat edilmediği zaman faydadan çok zarar getirebilir. Uzmanlar, zeytinin içindeki tuz miktarına çok dikkat edilmesi gerektiğini söylemektedir. Tuz miktarı yüksek olan zeytinler vücutta ödem ve şişkinlik yaratır. Bu yüzden zeytinin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için zeytini bir süre suda bekleterek tuzunu atmasını sağlamak faydalıdır.