Ziraat Bankası'ndan Almanya'daki İştirakine Kayyum Atandı İddialarına Yanıt Geldi

Banka'nın Almanya'da buluna iştiraki Ziraat Bank International AG'ye kayyum atandığı yönünde çıkan haberlere ilişkin Ziraat Bankası'ndan açıklama geldi.
Ziraat Bankası'ndan Almanya'daki İştirakine Kayyum Atandı İddialarına Yanıt Geldi

Ziraat Bankası'nın Almanya'da bulunan iştiraki International AG'ye kayyum atanması, Alman Kara Para Aklamanın Önlenmesi Yasası'na uyum için temsilci atandığı yönünde haberler çıktı. Ziraat Bankası çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bankadan yapılan açıklamada, Ziraat Bank International AG hakkında yapılan haberlerin yanıltıcı ve yönlendirici olmasından ötürü açıklama yapılma gereği duyulduğu vurgulandı.

GEÇEN YIL DENETİM YAPILDIĞI HATIRLATILDI
Ziraat Bankası yaptığı açıklamada, Ziraat Bankas International AG'de 2018 yılında denetim sonuçlarının tekrar değerlendirilmesi için Alman Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından yeni bir denetim yapıldığı hatırlatıldı. Denetim haziran ayında tamamlandı ve denetimde sistemsel ve bankacılık iş süreçlerinde bazı eksiklikler olduğu tespit edildi. Yazılım programının da geliştirilme ihtiyacı olduğu, eksikliklerin giderilmesi için BaFin ile anlaşma sağlandığı belirtildi.

KAYYUM-TEMSİLCİ ATANDI İDDİALARI ASILSIZ
Yapılan denetim neticesinde tespit edilen eksikler için verilen süre içerisinde eksiklerin giderileceği, bu süreci gözlemlemek için de bir denetim firması görevlendirildi. Denetim firmasının bankanın karar alma sürecinde ve faaliyetinde müdahale yetkisi bulunmadığı vurgulandı. Ziraat Bank International AG'nin büyük bir dikkat ve hassasiyetle yasal mevzuata uygun olarak çalıştığı, bankacılık sektöründe artan denetimler nedeniyle tüm gerekliliklerin eksiksiz olarak yerine getirilebilmesi için tüm çalışmaların aralıksız devam ettiği açıklandı.

NE OLMUŞTU?
Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BaFiN), Ziraat Bank International ile ilgili yapılan soruşturmayı tamamladı ve Ziraat Bankası'nın Almanya ayağına kayyum atandı yönünde haberler çıkmıştı. Frankfurt'ta merkezi olan bankanın tamamen Alman Bankacılık Kurumu gözetimine girdiği iddia edilmişti.

Emlak365.com