Emlak Konut Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin açıklama yaptı

Yeni konut projeleri vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Konut projeleri ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler ellerindeki fırsatı kaçırmak istemezken Emlak Konut'tan yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin açıklama geldi.
Emlak Konut Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin açıklama yaptı

Türkiye'de artış gösteren konut fiyatları nedeniyle bir konut sahibi olmak isteyenler, özellikle cazip kampanya tekliflerinden dolayı sıfır konutlara yöneliyor. Sınıf konut sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken büyükşehirlerde birbirinden farklı pek çok konut projesine imza atılıyor. Konut fiyatlarının artmasının yanı sıra kredi faizlerindeki yükselişle beraber konuta olan talep düşerken gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesi de geçtiğimiz yıl bazı kampanyaların yapılmasına neden olmuştu.

Devlet eliyle yapılan TOKİ gibi projelere olan ilgi devam ederken son olarak Emlak Konut GYO tarafından Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesinin geliştirme maliyetlerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca karşılanacağı belirtilerek önemli açıklamalara yer verildi.

EMLAK KONUT'TAN YENİ FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Emlak Konut, İstanbul'da yapılacak Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Emlak Konut tarafından yayımlanan yazılı açıklamada proje kapsamında Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP), bin 615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirası (TL) değerinde satın alma işlemi gerçekleştirildiği bildirildi.

emlak-konut-yeni-fikirtepe-kentsel-donusum-projesine-iliskin-aciklama-yapti.jpg

Bu çerçevede yazılı metinde de şu ifadeler yer aldı; "Satın alma işlemi ekspertiz değerine göre gerçekleştirilmiş olup, Bakanlığımız tarafından elde edilen finansman geliriyle projenin daha hızlı tamamlanarak İstanbullulara sunulması hedeflenmektedir." Projenin geliştirme maliyetlerinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacağının aktarıldığı açıklamada, "Kısa ve uzun vadede İstanbul'un konut ihtiyacına cevap verecek olan bu adımın aynı zamanda yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'yu tercih eden vatandaşlarımıza ve hissedarlarımıza da kar sağlayacağı aşikardır.'' denilirken açıklamanın devamında da ''Gerçekleştirdiğimiz bu satın alma süreci tüm hukuki şartları haiz ve Genel Müdürlüğümüzün sürdürülebilir karlılık hedefine uygun bir bakış açısıyla gerçekleştirilmiştir.

emlak-konut-yeni-fikirtepe-kentsel-donusum-projesine-iliskin-aciklama-yapti-001.jpg

Emlak Konut GYO olarak vatandaşlarımızın güvenli, enerji verimli, çevre dostu, sosyal donatılara sahip ve Sıfır Atık uyumlu hayat alanlarına kavuşması için dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı. 11.5 milyar liralık satın alma gerçekleştirilirken .emlak Konut'un projelerine hız vereceği ifade edildi. Öte yandan konut alımında kredi desteği sağlanıp sağlanmayacağı merak edilirken hükümet tarafından beklenen kampanya açıklaması da gelmedi.