Hükümet ve TOKİ işbirliği yolda! Bu kez dar gelirli düşünüldü ucuz konut projesi geliyor

Konut projeleri ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşların araştırmaları devam ederken yeni projeler de açıklanıyor. Hükümet ve TOKİ işbirliği ille dar gelirli için ucuz konutun hayata geçeceği ifade edilirken ilk detaylar da ortaya çıktı.
Hükümet ve TOKİ işbirliği yolda! Bu kez dar gelirli düşünüldü ucuz konut projesi geliyor

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar devam ederken bu durum konut ve kira fiyatlarına da yansıdı. Konut fiyatları artışını sürdürürken kira fiyatları da yükseldi. Konut satılık ve kiralık fiyatları rekor rakamlara yükselirken dar gelirli için kirada oturmak zorlaşırken ev akmak da neredeyse hayal oldu.

Dar gelirlinin kira derdinden kurtulup ev sahibi olması için harekete geçen hükümet ise yeni adımlar atmak üzere hazırlıklara başladı. Dar gelirli vatandaşların ucuz konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretmek amacıyla hükümet kanadının çalışmalara başladığı öğrenildi.

DAR VE ORTA GELİRLİ VATANDAŞLARA KONUT MÜJDESİ

Ekonomi kurmayları dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal yardımların dışında bir de yurttaşlara ucuz konut için kolları sıvadı. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda uzun vadeli ve sürdürülebilir planlamaların masaya yatırılacağı öğrenildi.

hukumet-ve-toki-isbirligi-yolda-bu-kez-dar-gelirli-dusunuldu-ucuz-konut-projesi-geliyor.jpg

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülecek çalışmaların detayları merak konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyal yardımları tek elden yürütmek amacıyla çalışmalara başlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ, dar gelirli için konut projelerini hayata geçirecek ve bu çerçevede yeniş sosyal konutlar üretilecek.