İlk kez ev alacaklara KİPTAŞ müjdesi! Sabit taksitle İstanbul'da ev sahibi olacaksınız

İlk kez ev sahibi olacak olan vatandaşlar için çeşitli projelere imza atılmaya devam ediliyor. KİPTAŞ, ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni müjdesini açıklarken sabit taksit müjdesi de verildi.
İlk kez ev alacaklara KİPTAŞ müjdesi! Sabit taksitle İstanbul'da ev sahibi olacaksınız

Ülkemizde artan konut fiyatları ve enflasyonu kontrol altına almak adına yapılan faiz artırımları ile beraber vatandaşların konuta olan erişimi zorlaşırken talep de düştü. Konut kredi faizlerindeki yükselişle beraber taksit ödemeleri yüksek rakamlara ulaşırken ev alamayan vatandaşlar için çeşitli adımlar atılmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, İstanbullulara sabit taksitli konut satış fırsatını duyurdu.

Riskli konutunu yenilemek isteyen dar gelirliler ile emekliler için İBB ve KİPTAŞ işbirliğinde kampanya başlatırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da konuya ilişkin açıklama yaptı. Beklenen Marmara depremi öncesinde kentsel dönüşümün önemine dikkati çeken uzmanların açıklamaları sonrası kentte kentsel dönüşüme teşvik için harekete geçen İBB KİPTAŞ, İstanbul'da sabit taksitle kentsel dönüşüm için proje geliştirdiklerini bildirdi.

İSTANBUL'DA SABİT TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA İMKANI

Riskli yapıların dönüştürülmesi için harekete geçen İBB KİPTAŞ, dar gelirli vatandaşlar ve emekliler için yenileme maliyetinin yüzde 50 ila 65’lik bölümünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı bir kampanya hazırlığında olunduğunu bildirdi.

haber-gorsel-51.jpg

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 6 - 7 ay içerisinde İstanbul’da konutu olmayanlar için sabit taksitli konut projelerini kamuoyuna sunacaklarını belirtti. Proje hazırlık aşamasında iken hazırlıkların 7 aya kadar tamamlanarak kamuoyuna sunulması hedefleniyor. Gelişmeler KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt tarafından paylaşılacak.