KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt İstanbul'a yeni konut projesi müjdesini verdi

Konut fiyatları artarken kredi faizlerindeki yükseliş ev sahibi olmak isteyenlerin talebinin düşmesine neden oldu. Konut alımları düşerken yeni projeler takip ediliyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt'tan İstanbul'a konut müjdesi geldi.
KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt İstanbul'a yeni konut projesi müjdesini verdi

Türkiye'de konut satışları son yılların en düşük seviyesinde ilerliyor. Bu durumun nedeni olarak da kredi faizlerinde ve satılık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş neden olarak gösteriliyor. Kredi faizlerinde yaşanan artış nedeniyle nakde olan ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlar ise konuta olan taleplerini düşürdü. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası belediyeler ve devlet eliyle hayata geçirilen projeler takip edilmeye başlandı.

İstanbul'daki faaliyetlerini sürdüren ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) iştiraki olan İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ), yeni konut projesi için müjdeyi de verdi. Deprem açıklamaları sonrası İstanbul'da kentsel dönüşüm hareketini başlatan KİPTAŞ, yeni proje açıklaması ile gündem oldu.

KİPTAŞ'TAN İSTANBUL'A BİR YENİ PROJE MÜJDESİ

Başlattığı kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbulluları depreme dayanıklı konutlara kavuşturmayı hedeflediğini belirten İBB iştiraki KİPTAŞ, bir projenin daha temelini atmaya hazırlandığını açıkladı. Mega kent olarak adlandırılan ve milyonlarca nüfusun yaşadığı İstanbul'un pek çok ilçesinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirerek vatandaşların sağlıklı yapılarda oturmalarına imkan tanıyor.

kiptas-genel-muduru-kurt-istanbula-yeni-konut-projesi-mujdesini-verd.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, bir yeni projenin daha temelini atmaya hazırlandığını duyururken İstanbul Kartal'daki bin 100 vatandaşın ikamet ettiği Metem Birlik Sitesi'ni de dönüştüreceğini bildirdi. KİPTAŞ projedeki yıkımlara devam ederken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi X (Twitter) hesabı üzerinden açıklama yaptı. KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, yaptığı açıklamada riskli bir sitede daha dönüşüme devam ettiklerini belirterek, kısa süre içinde deprem dirençli evlerin temelini atacaklarını ifade etti.

screenshot-5.jpg

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, ''Riskli bir sitede daha dönüşüme hızla devam ediyoruz. 1.100 vatandaşımızın yaşadığı Metem Birlik Sitesi'nde dayanıksız yapıların yıkımını yapıyoruz. Kısa süre içinde deprem dirençli evlerin temelini atacağız.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasının ardından projenin hayata geçmesi için hızlı ve titiz bir şekilde çalıştıklarını belirtti.