2021 100 Bin TOKİ Sosyal Konut için Başvuruları Ne Zaman, Hangi Tarihte Başlayacak?

TOKİ Başkanlığı'nın 2021 yılı için en beklenen projesi sosyal konutlar için başvuru süreci başlamadı. Bir önceki yıl çok erken alınan başvurular 2021 yılında neden gecikti? Sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak? Haberimizde.
2021 100 Bin TOKİ Sosyal Konut için Başvuruları Ne Zaman, Hangi Tarihte Başlayacak?

Dar gelirli olan vatandaşların ev sahibi olmalarında en önemli fırsatların başında TOKİ sosyal konut projeleri geliyor. Çok uygun ödeme seçenekleri ile çok uzun bir ödeme planıyla ev sahibi olma fırsatı yakalayan vatandaşlar merakla 2021 yılı başvurularını bekliyorlar.

2021 YILI SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI

Sosyal konut projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan ve kapsamı daha sonra genişletilen projedir. Proje esas itibariyle alt gelir grubunda yer alan sabit ve dar gelirli vatandaşların düşük taksitlerle ev sahibi olmalarını amaçlar.

Türkiye geneli her şehirde inşa edilen konutlar, şehrin konut ihtiyacına ve halihazırda mevcut konut stok rakamlarına göre belirlenir. Örneğin konut talebi az olan şehirlerde daha az sayıda konut inşa edilirken konut ihtiyacı çok, konut stoku az olan şehirlerde daha çok sayıda konut inşa edilir.

Her şehrin merkez yerleşim birimleri dışında ilçelerde de inşa edilen sosyal konut projeleri genel olarak 2+1 dairelerden oluşur. Ancak konutlar arasında 3+1 dairelerde bulunur. Bu kapsamda isteyen vatandaşlar 2+1 daireler için isteyenler ise 3+1 daireler için başvuruda bulunabilirler.

SOSYAL KONUT PROJELERİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal konut projelerinde yer alan 2+1 dairelerden almak için başvuru şartlarının sağlanması gerek. Bunun yanında 3+1 daireler için başvuru şartları genel koşullardan oluşmakta. Sosyal konut almak isteyenler için ilan edilen şartlar şu şekilde;

"Türk vatandaşı olması, İnşa edilecek sosyal konut projesinin il veya ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması . İkamet şartının dışında veya yine ilgili projenin il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, Aylık hane halkı gelir şartının sağlanması, 25 yaşının tamamlanmış olması, bir hane için bir başvuru yapılması."

2021 YILI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bir önceki yılın başvuruları Ocak ayı içerisinde alınmaya başlamıştı. Başvuruların tamamlanmasının ardından ise Şubat ayının 3. haftası itibariyle kura işlemleri yapıldı. 2021 yılı için ise henüz süreç başlamadı. TOKİ Başkanlığı sosyal konut projesi için henüz açıklama yapmazken başvuruların yaz aylarına doğru alınması öngörülüyor. Özellikle pandeminin etkilerinin azalması, ramazan ayında yaşanacak kapanmanın ve bayram sürecinin atlatılmasının ardından kurumdan açıklama bekleniyor.