2+1 ve 3+1 Alt Orta Gelir Grubu! 2022 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2022 yılında TOKİ sosyal konut başvurusu almayı planlıyor. Peki sosyal konutlara kimler, ne zaman başvuru yapacak? 2022 yılı TOKİ konut satış programı.
2+1 ve 3+1 Alt Orta Gelir Grubu! 2022 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2021 yılında alamadığı sosyal konut proje başvurularının 2022 yılında alınması bekleniyor.

Alt gelir grubunda yer alan aileler için 2+1 daireler, orta gelir grubunda yer alan aileler için ise 3+1 daireler sosyal konut satış listesinde yer alacak. Peki daha önceki dönemde büyük ilgi gören sosyal konutlar için 2022'de süreç nasıl işleyecek?

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI 2022

TOKİ Başkanlığı'nın sosyal konut projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatılmıştı. 100 bin kişilik kontenjanla başlatılan projeler Türkiye'nin 81 iline dağıldı. Konut ihtiyacı fazla olan şehirlerde, kalabalık ilçelerde ek projeler sunuldu.

Alt gelir grubu ve orta gelir grubu kapsamında satışı yapılan sosyal konutlarda konut tipine göre başvuru alındı.

Asgari ücretle çalışan, alt gelir grubunda bulunan vatandaşlar için konutlar özel başvuru şartları ile satıldı. Bu ailelerin aylık hane gelirleri, bir aileden tek başvuru yapılması, daha önce TOKİ'den ev alınmamış olması, 25 yaş şartı gibi TOKİ'nin ilan ettiği özel koşulların sağlanıp sağlanmadığı bakıldı. Alt gelir grubunda en önemli şart ise ikamet şartı oldu. Vatandaşlar yaşadıkları şehirlere göre başvuruda bulundular.

2022 yılında orta gelir grubu için başvuruda bulunacak olan vatandaşların ise herhangi bir özel şart sağlamaları gerekmiyor. İkamet şartı, gelir şartı, 25 yaş şartı orta gelir grubu konutları için geçerli olmayacak. Standart belli durumların haiz olması halinde başvurular kabul edilecek.

TOKİ Başkanlığı'nın 2022 yılı güncel başvuru şartlarını, yayımlayacağı bir kılavuz ile bildirmesi bekleniyor. Özellikle gelir şartının kaç TL uygulanacağı ve diğer ikamet koşulları bu kılavuzda yer alacak.

Sosyal konut satışları kuralı konut satış işlemleri kapsamında oluyor. Vatandaşlar e-Devlet'ten başvuruda bulunuyorlar. Başvuruların ardından illere göre kura çekilişi yapılıyor. Kurada ismi çıkanlar konutları almaya hak kazanıyor. Talebin az olduğu yerlerde ise doğrudan satış uygulanıyor.

2022 yılı sosyal konut başvuruları için henüz net tarih belli değil. Ancak TOKİ'nin 2022 Ocak ortası gibi duyuru yayımlaması Şubat ayı gibi de süreci başlatması öngörülüyor. Kurumdan yapılacak son dakika açıklaması olduğunda ise emlak365.com olarak sizlerle paylaşacağız.