240 Ay Vadeli Kurasız TOKİ Amasya Konut Satışı Başvuruları Başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şubat ayı başında ilan ettiği satışlardan bir tanesi de TOKİ Amasya projesinde yer alan konutlar için olmuştu.
240 Ay Vadeli Kurasız TOKİ Amasya Konut Satışı Başvuruları Başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şubat ayı başında ilan ettiği satışlardan bir tanesi de TOKİ Amasya projesinde yer alan konutlar için olmuştu. TOKİ bu projede yer alan bazı konutların ön koşul olmadan, kura çekilişi yapılmadan açık konut satış usulü ile satılacağını duyurmuştu. TOKİ Başkanlığı'nın bu konut satış duyurusunun detaylarını haberimizde hatırlatıyoruz.

TOKİ BAŞKANLIĞI'NDAN KONUT SATIŞI

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru kapsamında konut satışları “Amasya İli, Hamamözü İlçesi, Hamamözü Mahallesi 106 Adet Konut ve 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” projesinden olacak. Satış işlemleri 2+1 ve 3+1 konutlardan olacak.


  • Alt Gelir Grubundan 2+1 konutlardan 14 adet satılacak.

  • Orta Gelir Grubundan 3+1 konutlardan 12 adet satılacak.


Alt gelir grubunda bulunan konutların tamamı standart boyutlarda inşa edildi. Satışa çıkarılan 14 konutun tamamı ortalama 79 metrekare büyüklüğünde. Orta gelir grubunda yer alan 3+1 konutların brüt büyüklükleri ise ortalama 115 metrekare olarak açıklandı.

ÖDEME KOLAYLIKLARI

Söz konusu konut projesinden ev alacaklar için iki farklı ödeme planı sunuluyor. 2+1 konutlardan alacaklar için TOKİ Başkanlığı yüzde 12 peşinat ödenmesi durumunda 180 ay vade sağladığını duyurdu. Eğer vatandaşlar yüzde 20 oranında peşinat ödemesi yaparlarsa borçlarını 240 ay vadede ödeyebilecekler. Bunun dışında orta gelir grubunda yer alan konutlar için vatandaşlar yüzde 10 peşinat ödeyerek 120 ay vadeli konut alabilecekler. Eğer peşinat oranı yüzde 20'ye çıkarsa 3+1 daireler 180 ay vade ile alınabilecek.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

TOKİ Amasya projesinden 2+1 ve 3+1 konut almak isteyenler için başvurular 16 Şubat tarihi itibariyle başlayacak. Başvurular Ziraat Bankası Hamamözü Şubesinden yapılacak.

Emlak365.com