610 TL Taksit, 180 Ay Vade! TOKİ Farklı İllerde 776 Konutu Satışa Çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uygun fiyata ev satışlarına devam ediyor. Konut satın almak isteyenlere 180 ay vade imkanı sunan TOKİ'de ayda 550 TL taksit ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. İşte TOKİ güncel ev satış ilanları incelemesi...
610 TL Taksit, 180 Ay Vade! TOKİ Farklı İllerde 776 Konutu Satışa Çıkardı!

Türkiye'de dar gelirli vatandaşlar için konut üreten kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aralıklarla konut satışilarını sürdürüyor. Farklı satış yöntemleri uygulayan TOKİ'den çok cüzi miktarlarla ev satın almak mümkün olabiliyor.

UYGUN FİYATA KONUT SATIŞI

Kamu yararına faaliyet gösterken bir kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev satın almak isteyen ama yeteri kadar bütçesi olmayan vatandaşlara çok büyük imkanlar sunuyor. Bu imkanları değerlendiren vatandaşlar da kolay bir şekilde ev sahibi olabiliyorlar.

Türkiye'nin 81 ilinde de konut inşa eden TOKİ bu açıdan oldukça geniş bir konut stokuna sahip. Yapımı süren veya tamamlanan konut projelerinden vatandaşlara konut satışı yapan TOKİ uygun taksit imkanları ile kira öder gibi ev satın alma fırsatı veriyor. Açık satış yoluyla yapılan satışlarda taksit ödemelerinin evlerin teslim edilmesi ile başlaması ise bir başka fırsat olarak değerlendiriliyor.

776 SATILIK KONUT

TOKİ'den konut satın almak isteyen vatandaşlar kurumun konut satış ilanlarını takip ediyorlar. Şu anda TOKİ tarafından Balıkesir 210, Bitlis 12, Bolu 8, Burdur 3, Kırıkkale 444, Kırşehir 97, Niğde 2 konut satışı yapılıyor. Haziran ayı içerisinde ise TOKİ 35 ilde konut satışı yapılacağını kısa bir süre önce açıkladı. Bu satış ilanlarını kaçırmamak için TOKİ'nin duyurularını yakından takip etmek gerekiyor.

610 TL TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA FIRSATI

TOKİ tarafından şu anda satışı gerçekleştirilen konutların fiyatları 120 bin TL'den başlıyor. Konutların standart bir fiyatı bulunmuyor. Projeye, evin büyüklüğüne, bulunduğu kata ve mevkiye göre değişiklik gösteren fiyatlar yine de piyasanın oldukça altında belirleniyor. Üstelik TOKİ bu konutların satışlarında çeşitli mali kolaylıklar da sağlıyor.

TOKİ'den konut satın almak isteyen vatandaşlar 180 aya kadar vade imkanı ile ev sahibi olabiliyorlar. Yüzde 10 veya yüzde 25 peşinat ödeyen vatandaşlar 120 veya 180 ay vade fırsatını kullanabiliyorlar. Şu andaki satışta olan konutları satın almak isteyen vataşlarda 610 TL'den başlayan taksitlerle bunu gerçekleştirebiliyorlar. Konut fiyatlarına ve ödenen peşinate göre bu taksit miktarı değişebiliyor.