Ankara, İstanbul, İzmir ve 28 İlde! İhaleyle 15 Yıl Geri Ödemeli TOKİ Ev Fırsatı

TOKİ’den ev almanın hayalini kuranlar için 31 şehirde konut satışı yapılacağı ilan edildi. Açık artırma ile yapılacak konut satışlarında 10 ve 15 yıl vade olanağı sunuldu.
Ankara, İstanbul, İzmir ve 28 İlde! İhaleyle 15 Yıl Geri Ödemeli TOKİ Ev Fırsatı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart 2021 konut satış ihalesi için başvuru süreci devam ediyor. Çok sayıda şehirde ihale ile konut satışı yapacak olan kurum vatandaşlara özel ödeme planları ile ev satacak.

İhale ile gerçekleştirilecek satışlar kapsamında vatandaşlar ucuz fiyatların yanında düşük peşinat ödemesi ve uzun vadeli ödeme planları ile ev alabilecekler. Söz konusu bu konutların satış detayları şöyle.

TOKİ’DEN ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE KONUT SATIŞI

Türkiye’nin en kalabalık ve konut ihtiyacı en fazla olan şehirleri olan Ankara, İstanbul ve İzmir’de konut satışı yapılacak. Kurum bu illerde vatandaşlara farklı özelliklerde ve farklı şekillerde ev satışı için başvuru toplayacak.
Vatandaşlar başvurularının ardından ihale sürecine dahil olacaklar ve TOKİ’nin tamamlanmış projelerinden ev alacaklar. Türkiye’nin 3 büyük kentinde yapılacak bu satışların dışında ayrıca vatandaşlar diğer şehirlerden de ev alabilecekler.

TOPLAM 31 ŞEHİRDE KONUT SATIŞI YAPILACAK

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan konut satış duyurusunda en önemli detaylardan birinin satışların çok sayıda şehirde olması. Ev alma hayali kuranlar için TOKİ toplam 31 şehirde ev satışı gerçekleştirecek.

İlan edilen konut başvuru kılavuzunda konut satışı yapılacağı ilan edilen şehirler arasında Ankara, İstanbul ve İzmir dışında “Aksaray, Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Sakarya, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Van ve Zonguldak” illeri bulunuyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Söz konusu konut satışlarının başvuru işlemlerinin bankacılık aşaması Ziraat Bankası ve Halk Bankası üzerinden tamamlanacak. Konut satışlarına dair liste ve satış fiyatlarına TOKİ’nin web sitesinden ulaşılabilecek. Bunun yanında konut satışlarına dair detaylı bilgi "444 86 54" numaralı telefondan alınabilecek.

YÜZDE 10 PEŞİNAT VE 180 AY VADE

TOKİ’den konut alacak olan vatandaşlar için çok özel ödeme yöntemleri de ilan edildi. Vatandaşlar ihale sonrası konut almaya hak kazanırlarsa yüzde 10, 15, 25 veya 40 peşinat ödemesi ile ev alabilecekler. Bunun dışında vatandaşlar kendi taleplerine göre 108 ay, 120 ay ve 180 ay vade ile ödeme planı oluşturabilecekler.