Ankara'da 130 Adet 3+1 TOKİ Konutunun Başvuru Önceliğine Göre Satışı Başladı

Ankara Mamak Altınağaç Karaağaç TOKİ Projesinde yer alan 130 konutun satışı için başvurular başladı.
Ankara'da 130 Adet 3+1 TOKİ Konutunun Başvuru Önceliğine Göre Satışı Başladı

Ankara Mamak Altınağaç Karaağaç TOKİ Projesinde yer alan 130 konutun satışı için başvurular başladı. Söz konusu konut satışları başvuru önceliğine göre yapılacak. Konut satışlarında kura çekilişi olmayacak. Uzun vadeli ödeme planı ile satışa çıkarılan konutlar 288 bin TL'den başlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen konut satışlarına başvurular Ankara Mamak Altınağaç Karaağaç TOKİ Projesi için başladı.



Kurum söz konusu projede yer alan 130 adet orta gelir grubu 3+1 dairenin satışını yapacak. Önşartsız, kurasız gerçekleştirilecek satışlar için ilk başvurular 1 Şubat tarihi itibariyle alınmaya başladı. Satışlar için ilan edilen diğer detaylar şu şekilde;



TOKİ'DEN 3+1 KONUT SATIŞI



TOKİ Başkanlığı'nın yayımladığı duyuruda satışı yapılacak konutlar, başvuru tarihlerine dair "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 130 adet konut;ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 01 Şubat 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." bilgisi verildi.



Başvurular orta gelir grubu konut satışı esaslarına göre yapılacak olup vatandaşlar başvurularını Haziran ayının sonuna kadar yapabilecekler. Konut satışlarında dikkat edilmesi konu, satışların başvuru önceliğine göre yapılacak olması. TOKİ konut satışları için başvuruları, satılacak konut kalmayana kadar devam ettirecek. Eğer tüm konutlar satılırsa son başvuru tarihinden önce duyuru kaldırılır.



TOKİ 130 konut satışı için başvuruları Halk Bankası üzerinden alacak.



ÖDEME PLANI VE DİĞER DETAYLAR



İlan edilen konutların boyutları standart olup fiyatlar değişmekte. Konut satışlarında oluşan fiyat farkı ise dairenin konumuna, bulunduğu kata göre değişmektedir. En ucuz konut 288 bin TL'ye satılırken en pahalı konut ise 350 bin TL değerinde.



Ankara'da 130 Adet 3+1 TOKİ Konutunun Başvuru Önceliğine Göre Satışı Başladı



Yukarıda yer alan tabloya göre müşteriler yüzde 10, yüzde 15 yada yüzde 25 peşinat ödeyip geri kalan tutarı taksitle ödeyebilecekler. 3+1 daireler için en düşük taksit tutarı 1504 TL olarak açıklandı.



Emlak365.com