Bakan Kurum açıkladı! TOKİ ilk evim arsam ne zaman teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 100 bin sosyal konut ve arsa projesinde son durum ne, arsalar ne zaman teslim edilecek?
Bakan Kurum açıkladı! TOKİ ilk evim arsam ne zaman teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yürütülen projeler tüm hızı ile devam ederken ilk evim arsa projesi merak konusu olmuştu. 2022 senesinde başvuruları alınan ve kura çekilişleri başlayan proje ne yazık ki 6 Şubat depremleri nedeniyle sekteye uğramıştı.

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE SON DURUM NE, TOKİ İLK EVİM ARSA NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ hem konut hem de arsa başvurusu almıştı. 2022 senesinde başvurusu alınan projede ne yazık ki çalışmalar deprem nedeniyle gecikme yaşamıştı. Özel bir televizyon kanalında Mehmet Akif Ersoy'un canlı yayın konuğu olan Bakan Murat Kurum gelen soru üzerine sosyal konut projesinde deprem nedeniyle gecikmeler yaşandığını söyledi.

Bakan Kurum önceliği deprem bölgesine vermek zorunda oldukları için bir gecikme yaşandığını, canlı yayından sonra TOKİ yönetimine talimat vereceğini ve projelerin en azından takvimini açıklayacaklarını dile getirdi. 2025 yılına kadar projelerin ihalelerinin tamamının yapılmasını planladıklarını belirten Bakan Kurum 2026 yılı ile itibariyle ise yeni projelerin başvurularını almaya başlayacaklarını dile getirdi.

Genel Yayın Yönetmeni