Başvurular e-Devlet'ten! TOKİ Elazığ'da 115 Konutu Satışa Çıkardı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart ayında yeni bir satış için hazırlanıyor. Kurum tarafından ilan edilen duyuruda 115 konutun satışı için başvuruların alınacağı bildirildi.
Başvurular e-Devlet'ten! TOKİ Elazığ'da 115 Konutu Satışa Çıkardı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart ayında yeni bir satış için hazırlanıyor. Kurum tarafından ilan edilen duyuruda 115 konutun satışı için başvuruların alınacağı bildirildi. E-devlet üzerinden yapılacak başvuruların ardından kurum, kura çekilişi ile hak sahiplerini belirleyecek. İşte söz konusu satışlar için ilan edilen ödeme planı.

TOKİ'DEN 115 KONUT SATIŞI İÇİN YENİ DUYURU

TOKİ Başkanlığı yayımladığı duyurusunda konut satışlarının Elazığ Karşıyaka Mahallesinde yer alan projeden olacağını duyurdu. İnşaatı tamamlanmış olan bu projeden toplam 115 konut satışı yapacak olan kurum, satılacak olan daireler hakkında bilgi verdi. İlana göre kurum 2+1 dairelerden 92 adet satacak. Bunun yanında geri kalan 23 konut 3+1 konutlardan olacak. Elazığlı vatandaşlar ayrıca TOKİ konutları duyurulan özel ödeme planları ile ödeyebilecekler.

Düşük Peşinat, Ucuz Taksit ve Uzun Vadeli Ödeme Planı

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda ayrıca konutların ödemelerine ilişkin bilgiler verildi. Konutların satış değerleri üzerinden belli bir oranda peşinat ödeyecek olan vatandaşlar geri kalan borcu 15 yıla kadar uzanan vadelerle ödeyecekler.

2+1 Daireler için Ödeme Planı

Satışa çıkarılan 92 adet 2+1 daireden almak isteyenler için kurum fiyat aralıklarını açıkladı. 2+1 dairelerin fiyatları 188 bin TL'den başlıyor. Konutun büyüklük konum ve diğer özelliklerine göre fiyatlar 225 bin TL'ye kadar uzanıyor. 2+1 dairelerden almak isteyenler konut satış fiyatının yüzde 12'si kadar peşinat ödeyecekler. Bunun dışında geri kalan borç tutarı 180 ay vade ile ödenebilecek.

3+1 Daireler için Ödeme Planı

Eğer vatandaşlar 3+1 dairelerden almak isterlerse ödeme planları daha farklı olacak. TOKİ Başkanlığı satışa çıkarılan 23 adeta 3+1 daire için en ucuz fiyatın 303 bin TL olduğunu açıkladı. Yine konutun özelliklerine ve bulunduğu konuma göre fiyatlar 349 bin TL'ye kadar çıkacak. TOKİ 3+1 daireler için iki farklı ödeme planı sunuyor. Eğer müşteriler yüzde 10 peşinat ödemesi yapacaklarsa 120 ay vade ile borçlarını kapatabilecekler. Ancak ödemelerini 180 ay vade ile yapmak isteyen müşteriler yüzde 20 peşinat ödemesi yapacaklar.

BAŞVURU İŞLEMLERİ VE TARİHLERİ

Elazığ Karşıyaka Mahallesinde bulunan TOKİ konutlarından ev almak isteyenler başvuru işlemlerini e-Devlet kanalı üzerinden yapabilecekler. Bir diğer başvuru kanalı Halkbank şubeleri. Konutlardan almak isteyenler başvurularını 4 Mart tarihi ile 12 Mart tarihleri arasında yapacaklar.

E-DEVLET'TEN KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle vatandaşlar kendilerine ait T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sisteme giriş yapacaklar. Eğer vatandaşların şifreleri yoksa PTT şubelerinden e-Devlet şifresi edinecekler. E-Devlet şifresi alan veya daha önceden şifresi olan vatandaşlar sisteme giriş yaptıktan sonra TOKİ Hizmetlerine ulaşacaklar. Bunun için arama bölümüne TOKİ Başvuru yazıp arama yapmak yeterli. Açılan ekranda TOKİ Başvuru sayfası olacak. Bu sayfa üzerinden TOKİ Elazığ Karşıya Projesi 2+1 ve 3+1 konutlar için başvurular yapılabilecek.