Borcu olanlara DEV müjde! Bakan duyurdu yüzde 25 indirim yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum borcu olanlara yüzde 25 indirim müjdesi verdi. TOKİ'den konut ve arsa alanlara duyuruldu.
Borcu olanlara DEV müjde! Bakan duyurdu yüzde 25 indirim yapılacak

Ekonomik olarak zorlanan vatandaşların borç yükleri de artarken borcu olan kişilere yönelik bekledikleri güzel haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile TOKİ tarafından satılan konut ve işyeri alan kişilere yönelik olarak borçlarından yüzde 25 oranında indirim yapılacağı açıklandı.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2024 BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI! SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ tarafından yapılan açıklamada borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen ya da borcunu ödeyerek yüzde 25 indirim hakkı elde etmek isteyen kişilere yönelik olarak yeni başvuru tarihleri açıklandı. Yapılan açıklamada "Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapacakları peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek." denilerek başvuru tarihi 23 Eylül 2024 olarak açıklandı.

Kampanya için başvurular ise 18 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. TOKİ indirim kampanyası başvurusu için ise borcu olan kişiler başvurularını konut ya da işyeri almak için sözleşme imzaladıkları banka üzerinden yapabilecekler. Geriye dönük taksit borcu ya da emlak vergisi borcu olan kişiler ne yazık ki kampnayadan yararlanamayacaklar. Nakit ödeme yapamayan kişilere yönelik olarak Ziraat Bankası ve Halkbank konut kredisi desteği de sağlayacaklar. 120 aya kadar vadeli konut kredisi desteği için faiz oranı yüzde 2,79 olarak açıklandı.

Genel Yayın Yönetmeni