Emlak Piyasasını Krize Sokacak Fiyatlar! TOKİ 180 Ay Vade, 800 TL Taksitle Konut Satışı Yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlara yarı fiyatına konut satışları yapılmaya devam ediliyor. TOKİ kiradan bile ucuz taksitlerle ev satışı yapıyor
Emlak Piyasasını Krize Sokacak Fiyatlar! TOKİ 180 Ay Vade, 800 TL Taksitle Konut Satışı Yapıyor!

Ev sahibi olmanın yüksek maliyetler gerektirdiği bugünlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından dar ve orta gelirli vatandaşlara uygun fiyatlar ve düşük miktarlı taksitlerle ev satışı yapılmaya devam ediliyor. Peki şu anda TOKİ hangi illerle, hangi mali şartlarla konut satışı yapıyor?

TOKİ UYGUN FİYATLI KONUT SATIŞLARI

Kuruluş amacı ve misyonu gereği Türkiye'de dar ve orta gelirli aileleri uygun maliyetlerle ev sahibi yapan TOKİ bu konudaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar 1 milyondan fazla aileyi ev sahibi yapan TOKİ, Türkiye'nin 81 ilinde konut üretimine devam ederek konut projelerini gerçekleştiriyor.

Tamamlanan veya yeni başlayan konut projelerinden konut satışları TOKİ tarafından yapılan duyuru ile kamuoyuna ilan ediliyor. Bu ilanları inceleyerek başvuruda bulunan vatandaşlar konutları satın almaya hak kazanıyorlar.

TOKİ HANGİ ŞEHİRLERDE KONUT SATIŞI YAPIYOR?

TOKİ tarafından yayınlanan aktif konut satış ilanları çok sayıda vatandaşın radarında bulunuyor. Son yayınlanan ilanlara göre açık satış veya kuralı satış yollarıyla Erzincan, Erzurum, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Muş, Şanlıurfa ve Van'da konut satışlarına devam ediliyor. Bu illerde yapılan konuıt satışlarının maliyetleri ile projeden projeye farklılık gösteriyor.

967 TL TAKSİTLE KONUT 2+1 KONUT SATIŞI

Muş Merkez Kepenek Mahallesi 44 Konut projesi kapsamında 194 adet 2+1 konut ve 64 adet 3+1 konut satışa çıkarıldı. 2+1 kon utların satış fiyatlarının 193 Bin TL'den başladığı bildirildi. Bu konutlarda en fazla 236 Bin TL'ye kadar çıkan satış fiyatları bulunuyor. Yüzde 10 peşinat ödemesi yapanlar 967 TL taksit ödeyerek 180 ay vadede ev sahibi olabiliyorlar.

Emlak Piyasasını Krize Sokacak Fiyatlar! TOKİ 180 Ay Vade, 800 TL Taksitle Konut Satışı Yapıyor!

Aynı projede satışa çıkarılan 3+1 konutların maliyetlerine ilişkin bilgiler de TOKİ tarafından açıklandı. Buna göre bu konutların fiyatları 231 Bin TL ile 282 Bin TL arasında değişiyor. Yüzde 10 peşinat ödemesi yapanlar 180 ay vade ve 1.155 TL taksitle bu konutlardan satın alarak ev sahibi olabiliyorlar.

800 TL TAKSİTLE 2+1 EV SAHİBİ OLMA İMKANI

TOKİ tarafından Kırşehir'in Merkez ilçesinde bulunan Kındam Mahallesi'nde gerçekleştirilen konut projesinde 126 adet 2+1 konut satışı yapılıyor. Bu konutlar için maliyetler yine kurum tarafından açıklandı. Buna göre satışa sunulan konutların fiyatları 165 Bin TL ile 199 Bin TL arasında değişiyor.

Emlak Piyasasını Krize Sokacak Fiyatlar! TOKİ 180 Ay Vade, 800 TL Taksitle Konut Satışı Yapıyor!

180 ay vade imkanını kullanmak isteyen vatandaşlar yüzde 12 peşinat ödemesi yaparak bu fırsattan yararlanabiliyorlar. Bu projeden 2+1 ev satın almak isteyenler ayda 810 TL taksitle bunu gerçekleştirebiliyorlar.