Gaziantep'te TOKİ Tarafından İnşa Edilen 20.813 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından ülke genelinde yapılaşma hareketine devam ediliyor. Gaziantep'te son 19 yıl içerisinde çok sayıda yapı TOKİ tarafından inşa edilirken 20.813 konut da hak sahiplerine teslim edildi.
Gaziantep'te TOKİ Tarafından İnşa Edilen 20.813 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinde çok sayıda proje gerçekleştiriliyor. Son 19 yıllık süre içerinde gayrimenkul sektörünün yön veren kurumu haline gelen TOKİ özellikle sosyal konut projeleri ile büyük bir ilgi görüyor. TOKİ'nin en çok yatırım yaptığı illerden birisi de Gaziantep oldu.

20.813 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESPİT EDİLDİ

Gaziantep'te TOKİ tarafından sosyal konutlar, camiler, ticaret merkezleri, stadyum ve diğer donatılar olmak üzere önemli imar projeleri uygulamaya sokuldu. Özellikle sosyal konut projeleri kapsamında Gaziantep TOKİ'nin özel olarak ilgi gösterdiği şehirler arasında yer aldı. Son 19 yıl içerisinde Gaziantep'te 23.603 konutun yapımına başlandı. Toplamda ise 20.813 konut tamamen bitirilerek hak sahiplerine teslim edildi.

50 BİN KONUTLUK TOKİ PROJESİ

TOKİ'nin şu anda aktif olarak faaliyeti devam eden Gaziantep projelerinden Kuzey Şehir projesinin 2023 yılında kadar tamamlanması ve hak sahiplerine bu konutların teslim edilmesi bekleniyor. Çok önemli bir konut projesi olan Kuzey Şehir projesi bitirildiğinde burada 250 Bin kişinin yaşaması amaçlanıyor. Proje kapsamında ise 50 bin konutun inşa edileceği bildirildi.

Türkiye çapında TOKİ projeleri arasında çok önemli bir yeri olan Kuzey Şehir projesi tamamen bir kompleks şeklinde inşa ediliyor. Ülkenin en büyük sosyal konut projelerinden olan Kuzey Şehir projesinde konutların yanında eğitim, sağlık, sosyal yaşam, ulaşım gibi çeşitli donatılara da yapılacak.

GAZİANTEP MİLLET BAHÇESİ İNŞAATI SÜRÜYOR

TOKİ'nin Gaziantep faaliyetleri içerisinde Millet Bahçesi de önemli bir yer tutuyor. Yeni stadyumun yapılmasının ardından yıkılan Kamil Ocak Stadı'nın da millet bahçesi olarak yeni bir inşa sürecinde olduğu bildirildi. Kentin merkezinde yer alacak bu millet bahçesi Gaziantep için bir nefes alma alanı olacak. Vatandaşlar tarafından kolayca ulaşılabilecek olan Gaziantep Millet Bahçesi içerisinde çarşılar, gezinti yolları, yeşil alanlar, sosyal donatılara yer verilecek. Toplamda 57.485 metrekarelik alanda inşa edilecek olan Gaziantep Millet Bahçesi'nin 31.506 metrekarelik yeşil alanı olacak. Bu kapsamda 676 yapraklı ağaç, 385 ibreli ağaç, 40.042 çalı, 4.624 yer örtücü ve sarıcı olmak üzere toplam 15.727 ağaç ve çalı dikilecek.

Gaziantep Millet Bahçesi içerisinde ayrıca 300 metrekarelik bir kütüphane ile millet kıraathanesi de yapılacak.

GAZİANTEP TOKİ PROJELERİ

Öte yandan TOKİ'nin Gaziantep'teki en önemli projelerinden birisi de stadyum olmuştu. FİFA ve UEFA standartlarına uygun olarak TOKİ tarafından inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ülkenin en önemli spor tesisleri arasında sayılıyor. Ayrıca Gaziantep'te TOKİ tarafından 23 okul, 1 hastane, 3 sağlık ocağı, 3 pansiyon, 17 cami, 16 ticaret merkezi, 2 kamu hizmet binası ve 2 spor salonu da inşa edilerek hizmete sokuldu.

Emlak365.com