Hatay Erzin TOKİ kalıcı deprem konutları teslim tarihi açıklandı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası 11 ilde yaşanan büyük yıkım sonrası TOKİ harekete geçmişti. TOKİ, Hatay'ın Erzin ilçesinde inşa ettiği kalıcı deprem konutlarının teslim tarihini açıkladı.
Hatay Erzin TOKİ kalıcı deprem konutları teslim tarihi açıklandı

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketini yaşadı. Yaşanan deprem felaketi sonrası 11 ilde büyük bir yıkım meydana gelirken 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti ve binlerce yapı da yıkıldı. Deprem felaketi sonrası 11 ilde hayatın yeniden normale dönmesi için deprem konutlarının hızla inşa edileceği ifade edildi.

Deprem konutları yükselmeye devam ederken konut teslim tarihleri de hak sahipleri tarafından merak edilen konular arasında yer alıyordu. Depremden en büyük yarayı alan Hatay'da ise inşa edilen TOKİ kalıcı deprem konutları için açıklama geldi. Hatay Erzin TOKİ kalıcı deprem konutları teslim tarihi duyuruldu.

HATAY ERZİN TOKİ KALICI DEPREM KONUTLARI TESLİM TARİHİ NE ZAMAN?

Hatay Erzin'de deprem konutlarının teslim tarihi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) açıklama geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Başlamış Mahallesi'nde yapılan konutların inşaatında yüzde 40 seviyesine gelindiği ifade edilirken 6 Şubat depremlerinde ilçede 818 bina hasar görmüştü. Bu çerçevede ''Hatay Erzin kalıcı konut anahtar teslimi ne zaman yapılacak? TOKİ Hatay Erzin deprem konutları ne zaman bitecek?'' sorularına yanıt aranmaya başlanmıştı.

hatay-erzin-toki-kalici-deprem-konutlari-teslim-tarihi-aciklandi.jpg

Hatay'ın Erzin ilçesinde 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenenler için yapımına başlanan 488 kalıcı konutun inşası devam ederken TOKİ Başkanı Özaydın, "Merkezde ikamet eden vatandaşlarımız için zemin artı 2 ve zemin artı 3 kat olacak şekilde yeni yapılan devlet hastanemizin yanında 488 adet TOKİ konutlarımız var. Depreme son derece dayanıklı ve vatandaşlarımızın kullanımına uygun kullanışlı binalar olacak. 29 Ekim'de de anahtar teslimi yapılacak." ifadelerine yer verdi. Hatay Erzin kalıcı deprem konutlarının teslim tarihi 29 Ekim olarak açıklanırken projede çocuk parkları, oyun alanları, mescitler, okullar ve sosyal donatı alanlarının yer alacağını söyledi.