Hiç evi olmayanlara TOKİ’den 13.152 TL taksitle 3+1 konut satışı!

TOKİ ucuz konut satışı ile hiç evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. 13.152 TL taksit ödemeli kampanya ile yeni bir konuş satışına daha başlandı.
Hiç evi olmayanlara TOKİ’den 13.152 TL taksitle 3+1 konut satışı!

Türkiye’de ev sahibi olmanın ne kadar önemli bir şey olduğu son yıllarda çok daha iyi bir şekilde anlaşıldı. Özellikle hiç evi olmayan kişiler barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yüksek kira bedelleri ile karşılaşıyorlar. Gelirlerinin önemli bir kısmını kira olarak harcamak zorunda kalan vatandaşların geçim standartları da düşüyor. Bu kişilere ev sahibi olma imkanı ise TOKİ tarafından veriliyor.

TOKİ’NİN UCUZ KONUT SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

TOKİ konutları öncelikle oldukça düşük bir maliyet ile yaptırabiliyor. Burada en kritik olan arsa maliyetinin hiç olmaması veya çok düşük olması oluyor. İhale ile yapılan projenin inşaatında maliyetler de en dibe çekilmiş oluyor. Bu şekilde ucuz fiyata mal edilen konutlar vatandaşlara piyasa koşullarına göre yine ucuz fiyata satılıyor.

TOKİ’nin güçlü mali yapısı konut satışlarında taksitli imkanın verilmesini sağlıyor. Belirli oranda peşinat ödemesi yapan vatandaşlar kalan tutarı aydan aya taksitler halinde ödeyebiliyorlar. 120 ay veya 180 ay hatta 240 ay taksitli şekilde bu konutlar satın alınabilirken taksit koşulları projeden projeye değişiyor. Ayrıca TOKİ yılın belirli dönemlerinde yüzde 25 indirim kampanyası yaparak borçların peşin ödenmesi durumunda vatandaşlara çok net bir fiyat indirimi de uyguluyor.

KONUT SATIŞI DUYURUSU

TOKİ tarafından ilan edilen konut satışı duyurusuna göre Çorum Merkez’de bazı konutlar satışa çıkarıldı. Bu konutların 2+1 ve 3+1 büyüklüklerinde olduğu bildirilirken başvuruların 26-29 Ağustos tarihlerinde yapılabileceği bildirildi. 2.000 TL başvuru ücreti alınacağı açıklanırken konut sayısından fazla başvuru olması durumunda hak sahipleri noter kurası ile belirlenecek.

toki.jpg

TOKİ satılacak olan konutların fiyatları ve ödeme koşulları hakkında da bilgi verdi. 3+1 büyüklüğünde konutların fiyatlarının 2.104.375 TL ile 2.477.157 TL arasında değiştiği kaydedildi. Vatandaşlar bu konutlardan satın almak istiyorlar ise yüzde 25 peşinat ödemesi yapmaları gerekecek. Kalan borç ise 120 ay taksitli olarak ödenecek. Belirlenen taksit tutarları ise 13.152 TL ile 15.482 TL arasında değişiyor.