İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 29 ilde TOKİ'den tapu müjdesi! e-Devlet üzerinden kontrol edin

TOKİ tarafından hayata geçirilen projelere olan ilgi devam ediyor. TOKİ'nin sunduğu fırsatlara yenileri eklenmeye devam ederken 29 ilde tapu müjdesi de az önce geldi.
İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 29 ilde TOKİ'den tapu müjdesi! e-Devlet üzerinden kontrol edin

Taşınmaz fiyatlarının artışı ve kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber hem yatırımlık hem de ihtiyaç dahilindeki ev, arsa alımları durağanlaştı. Ev ve arsa satışlarında yaşanan düşüş dikkati çekerken artan geri ödemelerden dolayı kredi çekmekten geri duran vatandaşlar piyasanın ateşinin düşmesini beklerken bir yandan da devlet eliyle hayata geçirilen projelere ilgi göstermeye başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projeleri takip edilirken 29 ilde tapu müjdesi verildi. TOKİ, geçtiğimiz yıl başlattığı 'İlk Evim Arsa' projesi kapsamında tapu müjdesi verdi.

TOKİ'DEN İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR DAHİL 29 İLDE TAPU MÜJDESİ!

İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 29 ilde arsa tapu tescil belgelerinin erişime açıldığını ifade eden TOKİ'den ev ve arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yapılan 'İlk Evim Arsa' projesinde tapu müjdesi geldi.

istanbul-ankara-ve-izmir-dahil-29-ilde-tokiden-tapu-mujdesi.jpg

TOKİ'nin uygun fiyatlı arsa ve konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için başlattığı "İlk Evim Arsa" projesinde tapu aşamasına gelindi. Rekor başvuru sayısına ulaşan proje kapsamında arsa teslim tarihlerinin nisan ayında netleşmesinin ardından arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı. Arsa tapu tescil belgesini alan vatandaşlar konutlarının inşasına başlayabilme imkanına sahip olurken 50 ile 500 metrekarelik arsalardaki konutlar en fazla brüt 150 metrekare olacak ve zemin artı 4 ve artı 5 katı geçemeyecek.

istanbul-ankara-ve-izmir-dahil-29-ilde-tokiden-tapu-mujdesi.jpeg

TOKİ tarafından başlatılan kampanya kapsamında 29 ilde 1 milyon altyapılı konut amaçlı arsa elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları tamamlanarak inşaat yapmaya hazır hale getirildi. Ankara'da 100 bin İstanbul'da 50 bin, İzmir'de 25 bin, Antalya'da 23 bin başta olmak üzere toplam 29 ilde hazır hale getirilen arsaların tapu tescil belgeleri erişime açılırken tapu bilgilerini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulanabilecek.