İşyeri, Dükkan Alacaklar! TOKİ 11 Mart'ta 120 Ay Vadeli Satış için İhaleye Çıkıyor

Elazığ'da yaşayan vatandaşlar için TOKİ Başkanlığı işyeri satışı yapacağını ilan etti.
İşyeri, Dükkan Alacaklar! TOKİ 11 Mart'ta 120 Ay Vadeli Satış için İhaleye Çıkıyor

Elazığ'da yaşayan vatandaşlar için TOKİ Başkanlığı işyeri satışı yapacağını ilan etti. TOKİ projeleri kapsamında inşa edilen ve boş konumda bulunan 16 işyeri ihale ile satılacak. Müşteriler ister peşin ödeme yöntemiyle isterlerse de bir miktar peşinat ve geri kalan tutarın taksitlendirilmesi seçeneği ile işyeri alabilecekler.

TOKİ Elazığ 16 konut satışı için yayımlanan başvuru kılavuzu, ihale başvuru işlemleri ve müşteriler için açıklanan ödeme seçenekleri haberimizde.

TOKİ'DEN ELAZIĞ'DA İŞYERİ SATIŞI

TOKİ tarafından yayımlanan duyuruda dükkanların ihale ile satılacağı ilan edildi. Bu kapsamda satış süreci ilk önce açık artırma için başvuru işlemleri başlayacak. İstekliler TOKİ tarafından ilan edilen ihale tarihinden önce talep edilen evraklar ve teminat bedelinin ödenmesi ile yapılacak. Başvuru sürecinin ardından açık artıma aşaması başlayacak. Açık artırmada en yüksek teklifi verecek olan katılımcı dükkanı almak için hak kazanacak. Kurum ile hak sahibi daha sonra satış ve devir teslim işlemlerini tamamlayacaklar.

TOKİ'den Satılık Dükkan Açıklaması

Satışı yapılacak dükkanlara ilişkin TOKİ "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesi’nde inşa edilen 16 dükkânı “Açık Artırma Yöntemi” ile satışa sundu. Satışa sunulan dükkânlar bulvar cepheli ve hemen teslim edilecek." bilgisini verdi.

ÖDEME KOLAYLIĞI

Satışı gerçekleştirilecek olan 16 dükkan için belirlenen muhammen bedeller 585 bin TL'den başlıyor. Vatandaşlar açık artırma sonunda kendilerine kalan fiyat üzerinden yüzde 25 peşinat ödemesi yapacaklar. Ardından TOKİ Başkanlığı vatandaşlara 120 ay vadeli ödeme planı oluşturacak ve taksitle borç tamamlanacak.

İHALE TARİHİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

TOKİ Başkanlığı konut satışlarının ne zaman ve nasıl yapılacağına dair açıklamasında "Açık artırma 11 Mart 2021, Perşembe günü, saat 11.00’de Elazığ Sürsürü Mahallesi Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde ve İnternet üzerinden yapılacak. Satışa ilişkin detaylı bilgiye 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek." bilgisini verdi.