İzmir'de Depremzedeler İçin Yapılan TOKİ Konutları Ağustos Ayında Teslim Edilmeye Başlanacak

İzmir'de meydana gelen depremin ardından yıkılan binaların yerine inşa edilen konutların inşaatında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut incelemelerde bulundu. TOKİ Başkanı Ömer Bulut konutların depremzedelere Ağustos 2021'den itibaren teslim edilmeye başlanacağını söyledi.
İzmir'de Depremzedeler İçin Yapılan TOKİ Konutları Ağustos Ayında Teslim Edilmeye Başlanacak

30 Ekim 2020'de İzmir'de gerçekleşen ve çok sayıda binanın yıkımı ile 117 vatandaşında hayatını kaybetine yol açan depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin hemen ardından başlayan hasar çalışmaları neticesinde yıkılan binaların yerlerinde ve rezerv alanda konut inşaatlarına başlanmıştı.

TOKİ'NİN DEPREMZEDELER İÇİN İNŞA ETTİĞİ KONUTLAR YÜKSELİYOR

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan bu konutların inşaatını TOKİ Başkanı Ömer Bulut ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Toplamda 1700 konutun yapımının sürdüğü inşaatları gezen Ömer Bulut yetkililerden de bol bol bilgi aldı. Rezerv alanda yapılan inşaat çalışmaları hakkında bir açıklamaya bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Öncelikle depremde kaybettiğimiz 117 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem olur olmaz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı koordineli bir çalışma içerisine girmiştir. Toplamda hasarlı 65 blok tespit etmiştik. O blokları hemen yıkıldılar ve bizde önce projeleri tamamladık sonra da hızlı bir şekilde konutların inşaatına başladık. Bayraklı'nın zemini taşıma gücü açısından zayıf. Bunun için yeni yapılan inşaatların temelini hem fore kazık hem de zemin emniyetini güçlendirerek attık. Binalarımız burada yükselmeye devam ediyor. Ağustos ayının başında ilk etap teslimlerine başlayacağız.” dedi.

İzmir'de depremzedeler için inşa edilen konutların iki ayrı alanda yapıldığını söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Hem depremde yıkılan bölgelerde hem de rezerv konut alanında inşaatlarımız sürüyor. Bu rezerv konut alanının zemin yapısı yeni bri şehir kurmak için oldukça müsait. İzmirliler bu bölgeye daha önce ilgi göstermemiş olabilirler. Ancak buranın zemini sert, kaya. Haliyle binalar da depreme dayanıklı oluyor.” ifadelerini kullandı.

KONUTLAR AĞUSTOS AYINDA TESLİM EDİLMEYE BAŞLANACAK

Proje hakkında da bilgi veren Ömer Bulut, “3 milyon 800 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Bu alanın yüzde 50'si yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak projelendirildi. Burada toplamda ise 8.100 konut inşa edilecek. İlk etapta 3.500 konutun inşaatı tamamlanacak. Şu anda da 1.700 konutun inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Yıkım yaptığımız Bayraklı merkezde de 1.444 konutun yapımı sürüyor. Yapılan konutlar genelliklşe 3+1 ve 2+1 olarak projelendirildi. Ağustos ayından itibaren etap etap konutları teslim etmeye başlayacağız.” şeklinde konuştu.