Kocaeli İzmit Sekbanlı TOKİ Başvuru Ekranı Açıldı: Başvuru Şartları ve Fiyatları!

Dar gelirli aileler için sosyal konut üretimini arttıran TOKİ 24 ilde konut müjdesi vermişti. Peki, TOKİ hangi illerde, İzmit Sekbanlı evlerinde satış fiyatları ne kadar, başvuru şartları neler?
Kocaeli İzmit Sekbanlı TOKİ Başvuru Ekranı Açıldı: Başvuru Şartları ve Fiyatları!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken dar gelirli vatandaşlar TOKİ projelerine ilgi göstermeye başlamıştı. Yürütülen projeler kapsamında 24 ilde TOKİ konutları için satış başvurularının başlayacağı ilan edilmişti. 

Yapılan açıklama kapsamında TOKİ izmit Sekbanlı projesinde başvuruların kabul edileceği tarih belli oldu. İzmit TOKİ başvuru ekranı için satış duyurusu yayımlandı. Proje kapsamında 2+1 konut 190 adet, 3+1 konut 48 adet olmak üzere toplam 238 adet konutun satışa sunulacağı ilan edildi. İşte satışa sunulan konutlar için başvuru şartları ve TOKİ konut fiyatları listesi! 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak, 

18 yaşını doldurmuş olmak, 

Konut başvurusu yapan kişinin, eşinin ve bakmakla yükümlü olduğu çocuğu üzerine tapusu olmaması yani ilk evini alacak olması, 

Kocaeli il sınırları içerisinde en az 1 senedir ikamet ediyor olmak. 

Kocaeli İzmit Sekbanlı TOKİ Başvuru Ekranı Açıldı: Başvuru Şartları ve Fiyatları!

TOKİ KOCAELİ İZMİT SEKBANLI KONUT PROJESİ SATIŞ FİYATLARI KAÇ TL?

Alt gelir grubu konut projeleri kapsamında kuralı olarak satışa sunulan TOKİ Sekbanlı evleri için belirlenen satış fiyatı 2+1 konut tipinde en düşük 415 bin 296 TL ve 3+1 daire tipinde ise 509 bin 962 TL olarak ilan edildi. En düşük aylık taksit tutarı projede 2 bin 595 TL olarak ilan edilirken en düşük peşinat tutarı ise 103 bin 824 TL olarak ilan edildi. 

2+1 daire tipinde TOKİ konut peşinatı proje özelinde 103 bin 824 TL ve aylık taksit tutarı ise 2 bin 595,61 TL olarak listede yerini aldı. TOKİ 3+1 daire fiyatı için belirlenen en düşük peşinat tutarı 127 bin 490,57 TL olarak ilan edilirken en düşük aylık taksit tutarı ise 3 bin 187,26 TL olarak hesaplandı. 

Kocaeli İzmit Sekbanlı TOKİ Başvuru Ekranı Açıldı: Başvuru Şartları ve Fiyatları!

İZMİT TOKİ BAŞVURU VE KURA TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ Sekbanlı konut projesi için başvuru 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak ve 22 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek. TOKİ başvuru bedeli olarak 2 bin TL tahsil edilecek. Satışa sunulan 238 adet konuttan fazla başvuru yapılması durumunda başvuru sahipleri arasında 29 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan kura çekimi ile hak sahibi belirlenecek.