Kura Çekilişi Sonrası Hak Sahipleri Belirlenecek! TOKİ Başvuruları e-Devlet'te Açtı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ iki ayrı şehirde satışı yapılacak olan konutlar için başvuruları e-Devlet'te açtı. TOKİ'den ev almak isteyenler için başvuruları devam eden şehirler listesi.
Kura Çekilişi Sonrası Hak Sahipleri Belirlenecek! TOKİ Başvuruları e-Devlet'te Açtı

TOKİ Başkanlığı iki şehirde konut satışı yapacağını resmi sitesinden duyurmuştu. Kurum duyurusunda, Tokat'ın Turhal İlçesinde ve Konya'nın Meram İlçesinde orta gelir grubunda konut satışları yapacağını ilan etmişti. Bu iki konut projesi için başvurular başlamış olup devam etmekte. Bu iki şehirde yaşayan yada nufüs kayıtları bu şehirlerde olup ev almak isteyenler başvurularını e-Devlet'ten yapacaklar.

* TOKİ Konya ili Meram İlçesi Beybes Mahallesinde yer alan projede toplam 179 daire satışı yapacak. Daireler orta gelir grubu kapsamında satılacak.

* TOKİ Tokat ili Turham İlçesi Kayacık Mahallesinde 93 konut satışı yapacak. Konutlar orta gelir grubu kapsamında satılacak.

TOKİ'DEN SATILAN KONUTLARDA ÖDEME AVANTAJI

Tokat'ta satışa çıkarılan konutlardan almak isteyenler net 68 m2 ve 82 m2 evler için başvuru yapacaklar. 2 odalı evler 321 bin TL'den 3 odalı evler 376 bin TL'den satışa çıkarılacak. Evler için yüzde 25 oranında peşinat ödemesi yapılacak. Geri kalan tutarlar 120 ay vade ile ödenebilecek. Bu projede ev düşük taksit tutarı 2006 TL olarak açıklandı.

Konya'dan ev almak isteyenler de 2 ve 3 odalı evler için başvuru yapacak. 62.5 m2 ile 81.3 m2 büyüklükte olan 2+1 ve 3+1 daireler için en düşük fiyat 255 bin TL olarak duyuruldı. 3 odalı evler için ise 333 bin TL'den başlayan fiyatlarla ev almak mümkün. Yüzde 25 oranında peşinat ödemesi ile alınabilecek evlerde 120 ay vade olanağı var. En ucuz konutu alanlar aylık 1595 TL'ye ev sahibi olabilirler.

Başvuru Şartı Var Mı?

TOKİ hazırladığı ön başvuru kılavuzunda her haneden bir başvuru alınacağını duyurdu. Bunun dışında TOKİ başvuruların "Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır." maddesine göre alınacağını bildirdi.

E-DEVLET BAŞVURULARI

İki projede kuralı konut satışları kapsamında satılacak. Vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar daha sonra ise Ziraat Bankası'na başvuru ücreti ödeyecekler. 1 Nisan tarihine kadar devam edecek başvurular öncesinde tüm ön başvuru ödeme işlemleri tamamlanacak. Ardından kura çekilişi düzenlenecek.Kurada ismi çıkan vatandaşlar ise TOKİ ile sözleşme imzalayacaklar, ödeme detaylarını belirleyecekler.