Maliye Bakanlığı ve TOKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatıyla harekete geçti! Konut kredisinde kampanya geliyor

Uygun fiyatlı konut kredisi kampanyaları beklenirken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçtiği öğrenildi.
Maliye Bakanlığı ve TOKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatıyla harekete geçti! Konut kredisinde kampanya geliyor

Konut fiyatları ve konut kredilerindeki artışla beraber dar ve orta gelirli için ev almak neredeyse hayal oldu. Dar ve orta gelir grubu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük konut kredisi için talimat verdiği öğrenilirken ilk detaylar da ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) orta ve alt gelir gruplarının konuta erişimini kolaylaştırmak için kolları sıvadı.

MALİYE VE TOKİ UYGUN FİYATLI KONUT KREDİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ başta uygun faizli konut kredisi olmak üzere konuda vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmak adına çalışma yapıyor. Geçtiğimiz gün gerçekleşen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında sunulan raporun ardından konut alımlarını kolaylaştırarak arzının artmasını sağlayacak hamleler gerçekleşti.

maliye-bakanligi-ve-toki-cumhurbaskani-erdogan-talimatiyla-harekete-gecti-konut-kredisinde-kampanya-geliyor.jpg

Yeni konut projeleri ve destek paketleri masaya yatırılırken AK Parti MYK toplantısında ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci halkın acil ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir rapor sundu. Zeybekci, raporda dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımında yaşadığı sorunlar ve bunun için alınması gereken önlemleri içeren maddelere yer verdi.

maliye-bakanligi-ve-toki-cumhurbaskani-erdogan-talimatiyla-harekete-gecti-konut-kredisinde-kampanya-geliyor-001.jpg

Dar ve orta gelirli vatandaşın konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretilmesi konusunda gerçekleşen sunumu sonuna kadar dinleyen ve notlar alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürece dair bir çalışma yapılmasını istedi.

erdogan-talimati-verdi-toki-harekete-gecti-sosyal-konut-mujdesi-uann.webp

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet olarak da kabul edilebilir çözümler üretmek için çalışma başlattı. Yapılacak çalışmayla, dar gelirli vatandaşların konut probleminin nasıl çözüleceği, finansa erişim talepleri değerlendirilecek. Detayların ilerleyen dönemde duyurulması bekleniyor.