TOKİ Başvuruları Almaya Başlıyor! 780 TL Taksitle 3+1 Kurasız Konut Satacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı kısa bir süre yayımladığı bir duyuru ile Uşak'ta konut satışı yapacağını ilan etmişti.
TOKİ Başvuruları Almaya Başlıyor! 780 TL Taksitle 3+1 Kurasız Konut Satacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı kısa bir süre yayımladığı bir duyuru ile Uşak'ta konut satışı yapacağını ilan etmişti. TOKİ Uşak Karahallı Projesinde yer alan konutlardan ev satacak olan kurum, başvuruları 17 Mart tarihi itibariyle almaya başlayacak.

Başvurulara ilişkin bilgilendirme açıklamasında bulunan TOKİ "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 19 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 17 Mart 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." açıklamasında bulunmuştu.

TOKİ BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLAYACAK

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru kapsamında 1 adet 2+1 konut satışı yapılacak. Satışı yapılacak 3+1 daire sayısı ise 19 olarak ilan edildi. Konutlara ilişkin tüm detayları açıklayan TOKİ Başkanlığı şu özellikleri paylaştı.

2+1 Daire

TOKİ Başvuruları Almaya Başlıyor! 780 TL Taksitle 3+1 Kurasız Konut Satacak

Satışı yapılacak olan 2+1 daireler brüt 76 metrekare büyüklüğünde. Evin net büyüklüğü ise 59 metrekare. 120 bin 966 TL'ye satılacak konut için iki ayrı ödeme planı bulunuyor. Yüzde 12 ve yüzde 20 peşinat ödemesi yapılabilecek konut aylık 403 TL yada 591 TL taksitle alınabilecek.

3+1 Daireler

TOKİ Başvuruları Almaya Başlıyor! 780 TL Taksitle 3+1 Kurasız Konut Satacak

3+1 dairelerde standart büyüklükte yer alıyor. Konutlar brüt 111 metrekare olup net 89 metrekare büyüklükteler. Konutlar için belirlenen en ucuz fiyat 175 bin TL olurken en pahalı 3+1 daire 217 bin TL'ye satılacak. Fiyat farkı konutların bulundukları konum ile ilgili. Satışı yapılacak olan konutlar için kurum yüzde 10 ve yüzde 20 oranında peşinat ödemesi belirledi. 120 ay ve 180 ay vade ile ödenecek konutlar için en düşük taksit tutarı 780 TL'den başlıyor.

Süreç Nasıl İşleyecek?

TOKİ konut alımlarının nasıl yapılacağına ilişkin "Konut seçimini yapan alıcılar %10 peşinat bedeli için 120 ay vade, %20 peşinat bedeli için 180 ay vade alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır." açıklamasında bulundu.

BAŞVURU ÖNCELİĞİNE DİKKAT

TOKİ'nin kurasız konut satışlarına en önemli detaylardan birisi de başvuru önceliği. Kurum satışları kura olmadan doğrudan yapıyor. İlk başvuruda bulunan vatandaşlar satışa çıkarılan konutlardan istediklerini alabiliyorlar. Daha sonra kalanlar ise henüz satılmayan konutlardan tercihte bulunuyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Uşak ili Karahallı İlçesinde yer alan TOKİ projesine başvuruda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını, Ziraat Bankası AŞ. Sadece Temerküz Şubesi üzerinden yapacaklar. TOKİ Başkanlığı resmi sitesinden konut satışlarına ilişkin tüm ayrıntıları paylaştı. Satış kılavuzuna kurumun web sitesinden ulaşabilirsiniz.