TOKİ Beşiktaş'ta Üzerinde 173 Lojmanın Bulunduğu Araziyi İhaleye Çıkarıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Beşiktaş Abbasağa'da bulunan üzerinde 173 konut olan araziyi satışa çıkardı. İlgili arazinin satışının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüne göre yapılacağı bildirildi.
TOKİ Beşiktaş'ta Üzerinde 173 Lojmanın Bulunduğu Araziyi İhaleye Çıkarıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından bir resmi ilan yayımlandı. Bu ilana göre İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Abbasağa Mahallesi'nde 347 ada 1 parselde bulunan arazi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle yapılacak. İhale tarihi olarak ise 27 Mayıs 2021 duyuruldu.

173 LOJMANIN BULUNDUĞU ARAZİ İHALEYLE SATIŞA ÇIKARILDI

TOKİ tarafından satışa çıkarılan arazinin 17.665 metrekare büyüklüğünde olduğu bildirildi. Şu anda arazinin üzerinde TBMM Milli Saraylar'a ait olan 173 konutluk lojmanın bulunduğu açıklandı. İmar planına göre konut alanında yer alan parselin 35.330 metrekarelik toplam inşaat alanı hakkı bulunuyor.

Yayımlanan ilanda yer alan bilgilere göre Abbasağa Parkı ile Ihlamur arasında yer alan bölgedeki arazide inşa edilecek konutlar 3,5 yıllık sürede tamamen bitirilecek. Açıklanan şartnameye göre ihaleye katılmak isteyenlerin cirosunun 35 Milyon TL'den az olmama şartı bulunuyor. Bu cironun altındaki gerçek veya tüzel kişiler ihaleye katılamayacaklar.

2017'DE GÜNDEM OLMUŞTU

TOKİ tarafından ihaleyle satılacak olan arazi için Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz 2017 yılında bir köşe yazısı kaleme alarak detaylıca bilgilendirmede bulunmuştu. O dönem Önder Yılmaz tarafından verilen bilgilere göre Beşiktaş'ta TBMM lojmanlarının bulunduğu 18 dönümlük arazi üzerinde yapılacak olan projenin yüzde 65'lik kısmı karşılığında TOKİ'ye devredilecekti.

Önder Yılmaz tarafından yapılan yorumda gayrimenkul uzmanlarının Beşiktaş'taki arazinin çok değerli olduğunu ve yeni bir projenin toplam değerinin 1 Milyar TL'yi aşabileceği ifade edilmişti. Ayrıca arazinin TOKİ'ye devrine sebep olarak ise eski deprem yönetmeliğine göre yapılan ve bakım onarım ihtiyacı olan lojmanların yıkılarak yeni deprem yönetmeliğine göre inşa edilme gereksinimi gösterilmişti. Yine Önder Yılmaz yazısında TOKİ'ye devredilecek arazinin arsa karşılığı gelir paylaşımı usulü ile konut inşa edilmesinin planlandığını yazmıştı.