TOKİ ilk evim arsa projesi hak sahipleri kura yöntemi ile belirlenecek

TOKİ projelerinde hak sahipleri çoğunlukla kura yöntemi ile belirleniyor. Kura yöntemi ile belirleneceği açıklanan TOKİ ilk evim arsa projesinde kuraların ne zaman yapılacağı ve sözleşmelerin de ne zaman imzalanacağı merak ediliyor.
TOKİ ilk evim arsa projesi hak sahipleri kura yöntemi ile belirlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni konut ve arsa projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. TOKİ'nin arsa ve konut projelerinde hak sahipleri kura yoluyla belirlenirken merak edilen bazı konulara da yanıt aranmaya başladı. TOKİ'nin İlk Evim Arsa projesi ile hayallerinizdeki ev için uygun fiyata arsa sahibi olunacak.

Proje kapsamında Türkiye'nin birçok ilinde müstakil ve müşterek arsaların kuraları çekilerek hak sahipleri belirlendi. Arsa sahipleri ile banka sözleşmesi imzalanırken TOKİ, arsa belirleme kuraların ne zaman çekileceğine ilişkin açıklama yaptı.

TOKİ ARSA BELİRLEME KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

694 ilçede toplanan talepler ile projenin Ankara, Çankırı, Kütahya ve Van illerinde hak sahipleri ile banka sözleşmelerinin tamamlanması sonrası hak sahipleri arsalarına kavuşmak için son adımları atıyor.

toki-ilk-evim-arsa-projesi-hak-sahipleri-kura-yontemi-ile-belirlenece.webp

Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli, Karaman, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Osmaniye, Trabzon, Van illerinde yaklaşık 20 bin hak sahibi için Plan Onay ve Parselasyon işlemleri devam ederken arsa belirleme kuralarının da yakın zamanda çekileceği ifade edildi.