TOKİ İstanbul Sancaktepe'de Yurt Dışında Yaşayan Türkler İçin 420 Konut İnşa Edecek!

Yurt dışında yaşayan Türklerin Türkiye’de ev sahibi olabilmelerine imkan sağlamak için TOKİ harekete geçiyor. TOKİ’nin yeni konut projesinin detayları belli oldu.
TOKİ İstanbul Sancaktepe'de Yurt Dışında Yaşayan Türkler İçin 420 Konut İnşa Edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bugüne kadar yapılmamış bir projeyi devreye almaya hazırlanıyor. TOKİ bugüne kadar dar ve orta gelirli milyonlarca vatandaşın barınma ihtiyacını karşılayacak projelere imza attı. Şu ana kadar 1,2 milyon adet konut bu şekilde inşa edilerek vatandaşlara teslim edildi. Şu anda da yaklaşık 200 bin adet konutun inşa faaliyetlerine devam ediliyor.

TOKİ’nin yeni bir projesine dair detaylar ise kamuoyuna yansımaya başladı. Türkiye’de oldukça faydalı inşa faaliyetlerinde bulunan TOKİ şimdi de yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de ev sahibi olabilmeleri için konut üretimi yapacak. Yurt dışında ikamet eden ama Türkiye’den de ev satın almak isteyenlere yönelik yapılacak inşaat projesinin detayları kamuoyuna yansıdı.

420 ADET KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ’nin yurt dışındaki Türk vatandaşlarına yönelik konut üretimi yapacağı projenin adresinin İstanbul olacağı bildirildi. Sancaktepe ilçesinde bulunan arsa üzerinde 2+1 ve 3+1 büyüklüklerinde konutlar inşa edilecek. Bu şekilde 420 adet konutun yapılacağı ve bu konutların belirlenen hedef doğrultusunda satışa çıkarılacağı belirtildi.

YATAY MİMARİ İLE MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

TOKİ’nin Sancaktepe’de inşa edeceği yeni projenin hangi niteliklerde olacağı konusunda ise ön bilgiler kamuoyuna yansıdı. Buna göre yatay mimari esasıyla inşa edilecek olan projede geleneksel semt kültürünün yaşatılabileceği mahalle kültürüne uygun bir yaşam alanı hedefleniyor. Ayrıca sosyal donatılarla bu projenin bir cazibe merkezi haline getirilmesi de amaçlanıyor.

İHALE HENÜZ YAPILMADI

TOKİ’nin İstanbul Sancaktepe’de yurt dışında yaşayan Türkler için inşa edeceği 420 konutluk projesinin ihalesi henüz yapılmadı. İlerleyen günlerde bu projenin ihalesi yapılacak ve yer tesliminin ardından ihale sürecinin sonunda inşaatın başlanması temin edilecek.