TOKİ Konya Cihanbeyli Bahçelievler kura sonuçları 2+1 3+1 isim listesi açıklandı!

TOKİ tarafından Konya Cihanbeyli Bahçelievler mahallesi projesi için hak sahibi belirleme kurası çekildi. Kura sonrası vatandaşlar ilk kez ev sahibi olma sevinci yaşadı.
TOKİ Konya Cihanbeyli Bahçelievler kura sonuçları 2+1 3+1 isim listesi açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamındaki, Konya Cihanbeyli Bahçelievler Mahallesi 210 adet Konut Projesi’nde yer alan 2+1 nitelikli 18 adet konut ve 3+1 nitelikli 11 adet konut olmak üzere toplam 29 adet konut için Konut Belirleme Kurası gerçekleştirildi.

TOKİ Konya Cihanbeyli Bahçelievler Mahallesi kura sonuçları 2+1 3+1 isim listesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye’nin birçok ilindeki konut projelerini sürdürüyor. Vatandaşları uygun fiyata ev sahibi yapmayı hedefleyen İdare, her ay farklı illerde alt ve orta gelir grubu için konut üretiyor.

TOKİ tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında yer alan, Konya Cihanbeyli Bahçelievler Mahallesi’nde inşa edilen konutlar için başvuru sürecinin tamamlanması ardından kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi, TOKİ hizmet binasında noter huzurunda yapılırken kuraya seyirci kabul edilmedi. Bu sebeple tüm kura boyunca TOKİ’nin Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube hesapları üzerinden canlı yayın yapıldı. Başvuru sahipleri, kura çekimini heyecanla takip ederek ev sahibi olup olmadıklarını öğrendi.

TOKİ Konya Cihanbeyli projesine başvuru yapan adaylar, kura sonuçlarını nereden ve nasıl öğreneceğini araştırıyor. TOKİ kura sonuçları, kura çekiminin sona ermesi ardından TOKİ GOV TR adresi üzerinden yayınlanıyor. Buna ek olarak Kura Sonuç Sorgulama bölümü kullanılarak da yalnızca T.C kimlik numarası yazarak, ev sahibi olup olmadığınızı öğrenmeniz mümkün kılınıyor.

Kura sonucunda ismi çıkarak konut almaya hak kazanan kişiler, 20 Temmuz 2022 – 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında konut seçimi yaptıktan sonra peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırdıktan sonra Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklar.