TOKİ Kura Sonuçları Nereden ve Nasıl Öğrenilir 2021?

TOKİ kura sonuçlarının öğrenilmesi, TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası kullanılarak veya e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapılarak gerçekleşebilir. TOKİ kura sonuçları, noter huzurunda yapılan çekilişin ardından hemen sitelere işlenerek vatandaşlara sunulur.
TOKİ Kura Sonuçları Nereden ve Nasıl Öğrenilir 2021?

TOKİ kura sonuçlarının öğrenilmesi, TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası kullanılarak veya e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapılarak gerçekleşebilir. TOKİ kura sonuçları, noter huzurunda yapılan çekilişin ardından hemen sitelere işlenerek vatandaşlara sunulur.

TOKİ Kurasını Kazanan Vatandaşlar Ne Yapar?

TOKİ kurasında ev alma hakkı kazanan vatandaşlar, öncelikle kişileri için belirlenmiş peşinat paralarının miktarlarını bankaya yatıracaklardır. Daha sonra, kurayı kazanan kişiler arasında daire tiplerini dağıtmak amacıyla bir çekiliş daha yapar. (2+1 ve 3+1 olmak üzere iki çeşit daire tipi belirlenmiştir) Bu adımlardan sonra TOKİ, kişilerden başvuru belgelerini başkanlığa teslim etmesini isteyecektir.

TOKİ’de Ev Sahibi Olmak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

TOKİ’nin hak sahibi vatandaşların kayıtlarını kesinleştirmek için istediği evraklar, şunlardır:

• Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi
• Engelli vatandaşlar için yetkili hastanelerdeki kurullardan alınmış %40 engelli raporu
• Emekli vatandaşlar için Emekli Kimliği
• Şehit ve gazi aileleri, dulları ve yetimleri için kredi kullanım durumunu gösteren Hak Sahipliği Belgesi

Belgelerini zamanında beyan edemeyen kişilerin hakları kaybolur ve yedek olarak belirlenmiş aynı durumdaki kişilere yine aynı koşullarda yapılacak kura ile ev hakkı verilir.

TOKİ Kurasını Kazanan Vatandaşlar Vazgeçebilir Mi?

Kurada ev hakkı kazanmış vatandaşların vazgeçme talepleri, olumlu değerlendirilir. Kişiler farklı sebeplerle cayma hakları bulunur. Alıcı konumundaki vatandaş, sözleşme imzalaması durumunda ilk 14 gün herhangi bir sebep veya gerekçe gösterme zorunluluğunda olmadan ve ceza ödemeden vazgeçebilir. Sözleşme imzalanmış olsa bile konut kişiye teslim edilmeden yine vazgeçebilir ancak bu durumda kişi belirlenen miktardaki para cezasını ödemek zorundadır. Ancak fiili olarak yerleşilen ve taksitleri ödenmeye başlamış evlerin sözleşmelerinden cayma hakkı yoktur.

TOKİ Kura Sonuçları Nereden ve Nasıl Öğrenilir 2021?

TOKİ’den Kazanılan Evlerin Fiyatları Ne Kadar?

TOKİ evlerinin ücretleri, şöyle belirlenmiştir:

• 2+1 konutlar, 140.000 TL- 180.000 TL
• 3+1 konutlar, 160.000- 210.000 TL arasında değişir. Konutların net fiyatları, TOKİ kura sonuçlarının açıklanmasının ardından, bulundukları kat ve cephelere göre değiştiği için evlerin konumu kesin olarak belirlendiğinde fiyatları da kesinleşir.

TOKİ Kurasında Ev Hakkı Kazanan Vatandaşlar Ne Kadar Taksit Öder?

TOKİ’de dairesini teslim alan vatandaşların ödeyecekleri taksitlerin tutarları, dairenin tipine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. 2+1 daire tipinde, 75 metrekare dairede oturan kişi ile 3+1 daire tipinde, 120 metrekare dairede oturan kişiler eşit tutarda taksit ödemez. Ancak tüm daireler için tutarlar, 240 ay vade baz alınarak hesaplanır. Bununla beraber, kayıt işlemi yapılırkenki verilen peşinat tutarı, ana paradan düşülerek hesaplama yapılır.

TOKİ Kurasında Ev Hakkı Kazanan Kişilere Evleri Ne Zaman Teslim Edilir?

TOKİ evlerinin teslim tarihleri, kuralarının çekilişinden sonra 14 ile 30 ay arasında gerçekleşir. Bu süre, projenin büyüklüğüne değişiklik gösterir. Kuralar, genellikle evlerin temellerinin atılımdan sonra yapılır. Vatandaşlar da ödemelerine daireleri kesin olarak belirlendikten sonra başlarlar.

TOKİ Kurasında Ev Kazanan Ancak Oturmayan Vatandaşlara Ne Olur?

Kazanılmış evde ikamet edilmemesi durumunda, ev sahibi dışında eşi, çocukları, anne babası veya 1. dereceden sayılan başka kimseler de kullanmıyorsa, yapılan sözleşme TOKİ tarafından feshedilir.

TOKİ Kurasını Kazanamayan Vatandaşlara Ne Olur?

Kurada ev almaya hak kazanamayan vatandaşlar, başvuru öncesinde ilgili bankalara yatırdıkları başvuru ücretlerini 2 iş günü içinde alabilirler. (Yatırım işlemi yapılan Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerinden) Eğer ücretler TOKİ kura sonuçlarının açıklanmasından sonra, 5 iş günü içinde taraflarca geri alınmazsa TOKİ ‘ye geri gider ve iadesi yapılmaz.

Emlak365.com