TOKİ Malatya Battalgazi Gelincik Tepe 1. Etap 678 Deprem Konutu Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Malatya'da depremzedeler için yapılan ve Gelincik Tepesi'nde inşaatları devam eden 1.533 konutun 678'inin kurası 11 Haziran'da yapılacak. Kura sonucunda 678 konutun sahipleri belirlenecek.
TOKİ Malatya Battalgazi Gelincik Tepe 1. Etap 678 Deprem Konutu Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu

24 ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrici ilçesinde bir deprem meydana gelmiş ve çok sayıda bina yıkılmıştı. Bu depremin ardından yaraların sarılması için hemen harekete geçişmiş ve depremzedelere verilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut projeleri devreye sokulmuştu. Bu konut projelerinden olan Gelincik Tepe 1. Etap projesinde 678 deprem konutunun hak sahiplerinin belirlenebilmesi için 11 Haziran 2021 Cuma günü kura çekimi yapılacağı bildsirildi.

DEPREMZEDELER İÇİN TOKİ KONUTLARI YAPILIYOR!

Elazığ Sivrice depreminde Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde büyük hasar meydana gelmişti. Deprem sonrasında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için devreye TOKi girmiş ve deprem konutları yükselmeye başladı. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yapımına başlanan Gelincik Tepe 1. Etap konut projesinde 678 deprem konutunun kimlere verileceğinin belirlenebilmesi kura ile kesinlik kazanacak.

KURA TARİHİ BELLİ OLDU!

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık konuya dair bir açıklama yaparak, “Depremin ardından devletimizin tüm birimleri Malatya'da yaraların sarılması için seberber oldular. Sürekli depremzede vatandaşlarımız ile irtibatta olarak onların yaşadıkları mağduriyetleri gidermeye çalıştık. Şimdi Battalgazi'de depremzede vatandaşlarımızın yeni evlerine kavuşma zamanı geldi. Bu ilçemizde Orduzu Mahallesi Gelincik Tepesi'nde yapılan Gelincik tepe 1. Etap konut projesinde 678 deprem konutu için hak sahipleri belirlenecek. Bu maksatla 11 Haziran 2021 Cuma günü kura çekimi yapılacak.” dedi.

TOKİ tarafından depremzedeler için inşa edilen konutlar yatay mimari esasıyla tasarlandı. Bölgenin aktif fay hatları üzerinde olması nedeniyle tüm konutlar deprem tedbirleri kapsamında yapıldı. Depreme dayanıklı olan bu konutların 8 şiddetindeki depremlere dahi dayanıklı bir şekilde yapıldığı bildirildi. 11 Haziran Cuma günü yapılacak olan kura çekiminin ardından bu konutların sahipleri belirlenecek ve sonrasında da teslim süreci başlayacak.