TOKİ Malatya'da depremzedelere yeni evlerini teslim etti

6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan iller arasında yer alan Malatya'da yıkılan evler yerine yapılan konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
TOKİ Malatya'da depremzedelere yeni evlerini teslim etti

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde en çok hasar alan illerden biri olan Malatya'da yeniden inşa çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Bölgenin yeniden ihya edilmesi için alt ve üst yapı çalışmalarına hız verilirken bir yandan da depremde evleri yıkılan kişiler için TOKİ eliyle yeni konut projelerine başlanmıştı.

TOKİ MALATYA'DA DEPREM EVLERİNİ TESLİM ETMEYE BAŞLADI!

TOKİ'nin depremde evi yıkılan kişiler için inşa etmeye başladığı evler etaplar halinde tamamlanmaya devam ederken inşaatı biten projelerde teslimatlar başladı. Malatya Yeşilyurt İkizce mahallesinde yapımı tamamlanan konutlar, hak sahiplerine teslim edildi.

Depremzede Elif Canbay, “6 Şubat depremlerinde evdeydik. Konteynerlere başvurmadık, ev tuttuk. İlk kurada bize ev çıktı. İlk senede yapıldı, Allah razı olsun. Çok şükür yeni evimize yerleştik, bir sıkıntımız yok, bir sıkıntımız olduğunda sağ olsun şeflerimiz yardımcı oluyor ve sıkıntımızı gideriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı ve TOKİ Yönetimi başta olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

TOKİ'nin yapmış olduğu konutlar hak sahipleri tarafından tam not alırken inşaatı devam eden konutların da kademeli olarak tamamlandıkça teslim edileceği ifade edildi. Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremde 11 ilde büyük yıkım yaşanmış, yıkılan konutların yeniden inşası için TOKİ devreye girmişti.

Genel Yayın Yönetmeni