TOKİ Sosyal Konut Projelerinden 3+1 Daireler Satışta! Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı

TOKİ Başkanlığı iki şehirde konut satışı yapacak ve başvuruları Nisan'da alacak. Adana ve Kahramanmaraş'ta yer alan sosyal konut projelerinden 3+1 daire satışı yapacak olan TOKİ müşterilere 180 ay vade ile ödeme planı sunacak.
TOKİ Sosyal Konut Projelerinden 3+1 Daireler Satışta! Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı

TOKİ Başkanlığı iki farklı şehirde inşa edilen sosyal konut projelerinden konut satışı yapacağını ilan etti. TOKİ tarafından gerçekleştirilecek konut satışlarında 3+1 daireler satılacak olup vatandaşlara taksitli ödeme seçenekleri sunulacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJELERİNDEN KONUT SATIYOR

Kurum tarafından mart ayı sonuna doğru duyurulan iki farklı duyuru ile Kahramanmaraş ve Adana'da 3+1 konut satışı yapılacağı bildirildi.

Nisan ayının girmesinin ardından başlayacak başvurular ile TOKİ Başkanlığı, Kahramaraş'ta 67 adet daire satışı yapacak. TOKİ, Adana'da sosyal konut projesi kapsamında satışı yapılacak konut sayısını ise 344 olarak açıkladı. Her iki konut satışı da peşinat ödemesi ardından kalan tutarın taksitle tamamlanması ile yapılacak. Her iki şehir için ilan edilen duyuru detayları şöyle.

KAHRAMANMARAŞ'TA YAPILACAK KONUT SATIŞLARI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın konut satışlarına dair yayımladığı duyuruda, Kahramanmaraş'ta inşa edilen projeden 50 adet 3+1 daire satılacağını, başvurularının ise 2 Nisan tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. Ödeme planına dair de bilgi veren TOKİ şu tabloyu yayımladı.

TOKİ Sosyal Konut Projelerinden 3+1 Daireler Satışta! Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı

Yayımlanan tabloya göre kurum müşterilerine yüzde 10 yada yüzde 20 oranında peşinat ödemesi seçeneği sunuyor. Peşinat ödeme tutarına göre müşteriler 120 ay vadeli yada 180 ay vadeli ödeme planları ile borçlarını kapatabilecekler. Ödemeler en düşük aylık 974 TL'den başlıyor.

ADANA SOSYAL KONUT PROJESİ KONUT SATIŞI

TOKİ Başkanlığı, Adana'da da sosyal konut projesinden konut satışı yapacak. Toplam 344 konut satışı yapacak olan kurum başvuruları ise Nisan ayından itibaren alacaklar. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. 5 Nisan tarihinde başlayacak olan başvurular için vatandaşlar öncelikle e-Devlet üzerinden başvurularını yapacaklar ardından 3+1 konutlar için 2000 TL başvuru ücretini Ziraat Bankası'na ödeyecekler.

Adana'da TOKİ sosyal konut projesinden ev almak isteyenler için 3+1 daire fiyatları 264 bin TL'den başlıyor. Alınacak konutun konumu ve büyüklüğüne göre konut fiyatları 364 bin TL'ye kadar çıkıyor. Taksitli ödeme seçenekleri bu konut satışlarında da geçerli.

Müşteriler TOKİ Adana sosyal konut projesinden ev almak istediklerinde, alacakları evin değerinin yüzde 10'u kadar yada yüzde 20'si kadar peşinat ödemesi yapacaklar. Peşinat ödemelerinin ardından TOKİ Başkanlığı müşterilerine yine yapılacak olan peşinat ödemelerine göre 120 ay ile 180 ay vade olanağı sağlayacak.