TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu Projesi Konut Belirleme Kurası Yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 50 bin sosyal konut projesi kapsamında başvuruları kabul ettiği TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu konut projesi kapsamında bugün konut belirleme kurasını yaptı. Daha önce yapılan çekiliş ile adına konut isabet eden kişiler arasında yapılan kura çekiminde kat ve daire belirleme çekilişi de tamamlanmış oldu.
TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu Projesi Konut Belirleme Kurası Yapıldı!

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen kişilerin yoğun ilgi gösterdiği TOKİ sosyal konut projeleri için süreç tüm hızı ile devam ediyor. İlk olarak 2019 yılında 50 bin sosyal konut projesi ile start verilen çalışmalar 2020 yılında 100 bin sosyal konut olarak devam etmiş, Cumhurbaşkanlığı strateji programı ile 2021 yılında da 100 bin sosyal konut projesi için başvuru kabul edileceği ilan edilmişti.

Süreçte kurum bir yandan yeni projelerin çalışmalarını sürdürürken bir yandan da daha önce ilk adımı atıldı projelerde kalan son süreçleri tamamlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda 2019 yılında başvurularının toplandığı ve yapılan kura çekimi ile hak sahiplerinin belirlendiği TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu Projesi için kat ve konut belirleme kurası yapıldı.

TOKİ YOZGAT MERKEZ MUTAFOĞLU 50 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ KAT VE KONUT BELİRLEME KURASI ÇEKİLDİ!

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbirler kapsamında seyircisiz olarak yapılan kura çekimi noter huzurunda yapılırken kurumun resmi sosyal medya hesapları Facebook, You Tube, Twitter ve İnstagram kanalları üzerinden canlı olarak yayımlandı. Çekiliş kapsamında 2019 yılında sosyal konut almak için başvuru yapan kişiler arasında 2+1 ve 3+1 konutlar için kat ve konut belirleme çekilişi yapılmış oldu.

Yapılan kura çekimi sonrasında 2+1 451 adet konut için başvuru yapan 481 kişi arasından isimler belirlenirken kurada adı çıkmayan kişiler bölgede yapılacak olan diğer konut projelerinden ev sahibi yapılacak. Projede orta gelir grubu konutlar arasında yer alan 3+1 konut projesi kapsamında satışa sunulan 192 adet konut için başvuru yapan 168 kişinni isimlerine isabet eden konutlar belirlenmiş oldu. Yapılan kura çekimi sonucunda oluşturulan TOKİ Yozgat Merkez Mutafoğlu 50 bin sosyal konut projesi konut belirleme kurası sonucu isim listesi noter onayından sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı resmi hesabı olan TOKİ GOV TR internet sitesi üzerinden akşam saatlerinde yayımlanacaktır.