TOKİ'den 11 ilde konut projesi! 600 bin konuta kira öder gibi sahip olacaksınız

TOKİ tarafından hayata geçirilen projeler hız kesmeden devam ediyor. Söz konusu projeler açıklanmaya devam ederken TOKİ'den 11 ilde 600 bin konut müjdesi geldi.
TOKİ'den 11 ilde konut projesi! 600 bin konuta kira öder gibi sahip olacaksınız

Konut fiyatlarının artış göstermesi ile beraber devlet eliyle hayata geçirilen projeler de yakından takip ediliyor. Konut satış fiyatları ve banka kredilerindeki faizlerin yükselmesi ile beraber nakde olan ihtiyacını gideremeyen vatandaşların da konuta olan talebi düştü.

Konut satış fiyatlarının yükselmesi dar ve orta gelirli için ev sahibi olmanın önüne geçerken hükümet de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak çalışan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği içinde konut kampanyalarına imza atmıştı. TOKİ tarafından hayata geçirilen projeler devam ederken bu kez 11 ilde kira öder gibi ev sahibi olmanın müjdesi verildi.

TOKİ 11 İLDE KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAK

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin etkilediği 11 ilde toplamda 600 bin konut yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihtiyaç fazlası konutları depremzede kiracılara vereceğini açıkladı. 11 kenti ayağa kaldırmak amacıyla konut hamlesi başlatan hükümet, kira öder gibi ev sahibi olunacağının müjdesini verdi. TOKİ tarafından hayata geçirilen konut projelerine olan ilgi devam ederken 11 ilde 600 bin konut müjdesi verildi.

tokiden-11-ilde-konut-projesi-600-bin-konuta-kira-oder-gibi-sahip-olacaksiniz.jpg

6 Şubat tarihinde yapılan depremlerden sonra kalıcı konutlar için düğmeye basan hükümet 600 bin konutu tamamlamayı hedeflerken 200 bin konutun da teslim edilmesi planlanıyor. Konut fiyatlarının yükselmesi nedeniyle TOKİ projelerine olan ilgi devam ederken 11 ilde hak sahiplerinin belirlenmesi için de başvuru yönteminin bayram sonrası açıklanması bekleniyor.