TOKİ'den 585 TL'den Başlayan Taksitle Dükkan Satışı

TOKİ Başkanlığı yeni bir duyuru yayımladı. Kurum resmi sitesinden kamuoyuna yapmış olduğu açıklama ile Elazığ'da dükkan satışı yapacağını bildirdi.
TOKİ'den 585 TL'den Başlayan Taksitle Dükkan Satışı

TOKİ Başkanlığı yeni bir duyuru yayımladı. Kurum resmi sitesinden kamuoyuna yapmış olduğu açıklama ile Elazığ'da dükkan satışı yapacağını bildirdi. Özel ödeme seçenekleri ile satılacak olan dükkanlar ile bilgi veren TOKİ Başkanlığı'nın duyurusunun detayları.

TOKİ'DEN DÜKKAN SATIŞ İLANI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yayımladığı duyurusunda söz konusu satışlara ilşikin tüm ayrıntıları kamuoyuna açıkladı. Satışı yapılacak olan dükkanların özellikleri ile ödeme planına ilişkin bilgi veren kurum satışın nasıl yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda Elazığ'da yer alan dükkanlardan almak isteyenlerin bilmesi gerekenleri ilan eden TOKİ'nin açıkladığı o şartlar.

Satış İhale İle Yapılacak

Dükkan satışları açık satış veya kuralı satış ile yapılmayacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı satışların Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesi’nde inşa edilen projede bulunduğunu bildirdi. Toplam 16 dükkan satışının yapılacağını duyuran TOKİ satışlarında “Açık Artırma Yöntemi” ile olacağını açıkladı.

Satışa çıkarılan dükkanların özelliklerine dair bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı, dükkanların bulvar cepheli olduğunu bildirdi. Ayrıca ihale ile yapılacak satışlar sonrasında dükkanlar hemen teslim edilecek.

ÖDEME BİLGİLERİ

Söz konusu dükkanların satışlarına dair özel ödeme seçenekleri uygulayan TOKİ uzun vadeli ve düşük taksitli ödeme planı sunacak. Müşteriler satışı yapılacak 16 dükkanı almak istediklerinde, satış bedelinin yüzde 25'i oranında peşinat ödemesi yapacaklar. Peşinat ödemesinin ardından geriye kalan borç tutarı ise 120 ay vade ile ödenebilecek. TOKİ Başkanlığı dükkan satışlarının 585 bin TL'den başlayan taksitlerle alınabileceğini bildirdi.

İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Dükkan satışı için katılımcı olmak isteyenler ihale sürecinden önce başvurularını yapacaklar. İhale tarihine ilişkin ilan edilen bilgilendirme açıklamasında isteklilere "Açık artırma 11 Mart 2021, Perşembe günü, saat 11.00’de Elazığ Sürsürü Mahallesi Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde ve İnternet üzerinden yapılacak." bilgisi verildi. Bu bilgiler kapsamında vatandaşlar ihaleden bir gün öncesine kadar başvurularını yapacaklar. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar tüm ayrıntılı bilgiyi kurumdan öğrenebilecekler.

TOKİ ihaleye katılacak TOKİ'den dükkan almak isteyenlerin başvuru öncesinde tüm detayları Emlak Yönetim ve TOKİ'nin web sitelerinden öğrenebileceklerini açıkladı. Vatandaşlar ayrıca 444 86 54 numaralı telefondan da tüm merak edilenleri öğrenebilecekler.