TOKİ'den dolandırıcılara karşı yeni uyarı: Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

TOKİ'nin sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyenlere kurum tarafından uyarı yapıldı. TOKİ bir açıklama yayınlayarak vatandaşları dolandırıcıların tuzaklarına düşmemeleri konusunda ikaz etti.
TOKİ'den dolandırıcılara karşı yeni uyarı: Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Cumhurbaşkanı tarafından bizzat duyurulan Sosyal Konut Projesi “İlk Evim İlk İş Yerim”e talep oldukça fazla. Dolayısıyla dolandırıcıların vakit kaybetmeden harekete geçmesiyle TOKİ’den uyarı gecikmedi. TOKİ, vatandaşlarımızı bu dolandırıcılara dikkat etmeleri için uyardı.

SOSYAL KONUT ALACAKLARA UYARI!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklamayı resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımladı. TOKİ’nin yapmış olduğu açıklamada “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında kurada öncelik sağlanacağını iddia ederek para talep edenlerin, TOKİ’nin isim ve logosunun kullanılarak dolandırıcılık girişiminde bulunduğu yönündeki şikayetler incelendi” ifadeleri kullanıldı. TOKİ, vatandaşlara böyle bir durumla karşılaşıldığında söylenenlere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve tabii ki savcılığa dava açılması gerektiğini de vurguladı.

TOKİ “Sosyal Konut projesi yalnızca iki banka aracılığıyla yapılmaktadır. Bu bankalar dışında sizden talepte bulunan kurum, kuruluş, banka veya şahıslara itibar etmeyiniz” şeklinde uyarıda bulunmuştur.
TOKİ’den gelen açıklamanın ayrıntıları haberimizin devamında.

TOKİ’den gelen açıklamada şunlar kaydedildi:

Son dönemlerde konut edinmekte zorluk çeken vatandaşlarımız için yapmış olduğumuz projemizi kötüye kullanarak idaremizin adı altında sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kurumumuzun internet sayfasında (www.toki.gov.tr) yer alan çağrı merkezi (444 86 54) ve yetki verdiğimiz bankalar dışında herhangi bir kuruma veya aramalara itibar etmemeleri iş ve işlem yapmamaları gerektiğini duyurdu.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; bizzat idaremiz tarafından satışa çıkarılan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu ve benzeri işlemlerin hepsini T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetki verdiğimiz şubeleri tarafından yapılmakta başka herhangi bir banka, şube veya şahıs hesabı aracılığıyla işlem yapılmamaktadır.

Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep veya ön talep ya da kapora ve benzeri alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekmektedir.