TOKİ'den konut çıkanlara e-Devlet'ten sorgulama imkanı

TOKİ konut fiyatlarını hayata geçirmeye devam ederken konut projelerini hak sahipleri ile buluşturmaya devam ediyor. Yapılan bir son dakika açıklaması ile TOKİ kuralarından hak sahibi olup olmadığını öğrenmek isteyenler için e-Devlet iimkanı duyuruldu.
TOKİ'den konut çıkanlara e-Devlet'ten sorgulama imkanı

Türkiye'de konut fiyatlarının artışını sürdürmesi üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projelerine olan ilgi de arttı. TOKİ projeleri yakından takip edilirken 81 il genelinde hayata geçirilen TOKİ projelerinde hak sahipleri de çoğu zaman kura yöntemi ile belirleniyor.

TOKİ başvuru sahipleri kuradan isimlerinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek üzere çeşitli yollara başvururken yapılan bir son dakika açıklaması gündemi değiştirdi.

TOKİ'DEN E-DEVLET'TEN HAK SAHİPLİĞİ SORGULAMA İMKANI

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TOKİ'ye başvuruda bulunan, kura sonuçları açıklanan ya da kurada çıkan konutların ilerleme durumlarına ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Uygun taksit ve peşinatlarla binlerce vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, projelerine devam ederken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TOKİ'ye başvuruda bulunanlara yönelik açıklamada bulundu.

ekran-goruntusu-2024-06-20-153756.png

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, X (Twitter) platformu üzerinden yapılan açıklamada "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen konut kampanyalarına başvuran vatandaşlarımız; kura sonuçlarını ve proje durumlarını e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilirler" denildi.

ekran-goruntusu-2024-06-20-153806.png

Bu çerçevede 2022 yılında kurası çekilen 250 bin konuta ilişkin projelerin ilerleme seviyelerinin yanında hak sahipliği sorgulaması da ''https://www.turkiye.gov.tr/toplu-konut-idaresi-toki-konut-projeleri-kura-sonuc-ve-proje-durum-sorgulama'' adresi üzerinden yapılabilecek.