TOKİ'den Tatil Bölgelerinde Konut Alanı Arsa Satışı Yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut alanı arsa satışı yapılmaya devam ediliyor. TOKİ'nin yaptığı duyuruya göre Aydın'da 11 konut alanı arsa satışa çıkarıldı.
TOKİ'den Tatil Bölgelerinde Konut Alanı Arsa Satışı Yapılacak!

Türkiye'de uyugn fiyatlarla ev sahibi olmayan vatandaşları konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) zaman zaman da arsa satışları gerçekleştiriyor. Bu şekilde konut alanı arsaları emlak sektörüne kazandıran TOKİ yeni konut projeleri için de alan yaratıyor. Bu kapsamda konut imarlı arsaları ihale yoluyla satan TOKİ, arsa satış ihalelerine dair detayları açıkladı.

TOKİ ARSA SATIŞI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) turizm bölgesi olan Aydın'da da arsa satış ihalesi yapacak. Özellikle Didim ve Söke'de arsa satışı için ihale yoluyla satış yapılacak. TOKİ'den verilen bilgilere göre Söke'de 1 konut alanı satışı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise Didim'de 10 konut alanı satışı gerçekleştirilecek. Turistik bölgelerde yapılacak olan arsa satışlarına ise çok büyük bir ilgi olması bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arsa satış ihaleleri ile arsa satın almak isteyenlere çeşitli ödeme kolaylıkları da uygulanıyor. Buna göre arsa satış ihalelerini kazananlar teklif ettikleri ihale bedelinin yüzde 25'ini peşin olarak ödeyecekler. Kalan tutar ise 60 ayda eşit taksitler ile TOKİ'ye ödenebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın arsa satışında ise farklı ekonomik şartlar olacak. Bu arsa satış ihalesini kazananlar yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade ile gerçekleştirilecek Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı arsa satış ihalesi sonucunda ihaleyi kazananlar emlak vergisinden muıaf olacaklar.

İHALE TARİHLERİ

TOKİ tarafından yapılacak olan arsa satış ihalesi 6 Temmuz Salı günü saat 10:30'da gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı arsa satış ihalesi ise 8 Temmuz Perşembe saat 11:00'da gerçekleştirilecek. Bu arsa satış ihalelerinde internet üzerinden teklif verilebilecekler.