TOKİ'den Yüzde 20 İndirim Kampanyası! TOKİ Peşin Ödeme İndirimi 2021 Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

TOKİ'den ev ve işyeri alan kişileri ilgilendiren erken ödeme indirimi 2021 kampanyası başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan duyuru sonrasında merak edilen detaylar açıklanırken kampanyanın başvuru, son başvuru tarihi, başvuru şartları ve merak edilen detaylar açıklandı.
TOKİ'den Yüzde 20 İndirim Kampanyası! TOKİ Peşin Ödeme İndirimi 2021 Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 2021 yılı için beklenen erken ödeme indirimi kampanyası duyurusunu yayımladı. Her sene düzenlendiği için artık geleneksel hale gelen ve son senelerde yılda 2 kere düzenlenmeye başlayan peşin ödeme indirimi ile tapusunu hemen almak isteyen kişilere yönelik olarak erken ödeme imkanı sunuluyor.

TOKİ'den taksitle ev sahibi ya da işyeri sahibi olan kişilere yönelik olarak sunulan kampanya kapsamında borcunu erken kapatan ya da borcunun en az yüzde 25'i tutarında ödeme yapan kişilere indirim yapılıyor. Borcunun tamamını kapatan kişilere tapuları hemen teslim ediliyor.

TOKİ ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ KAMPANYASI 2021!

Kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile 2021 yılı için başvuru ve son başvuru tarihleri duyuruldu. TOKİ'ye olan borcunu erken ödemek isteyen kişiler için başvurular 21 Nisan 2021 Çarşamba yani bugün itibari ile başladı.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler için ise son başvuru tarihi 28 Mayıs 2021 olarak uygulanacak. Bu tarihten sonra yapılan peşin ödemelerde ne yazık ki indirim uygulanmayacak. Bu tarihe kadar yapılan başvurularda ise kurum yüzde 20 indirim imkanı sağlayacak.

TOKİ'den Yüzde 20 İndirim Kampanyası! TOKİ Peşin Ödeme İndirimi 2021 Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

TOKİ'DEN YÜZDE 20 İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

Başvuru yapılan tarih itibari ile TOKİ'ye gecikmeye düşmüş borcu olmayan, kalan taksit sayısı 12'den az olmayan 2019 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcılarının tamamı kampanyadan yararlanabilecek.