Yangın İle Küle Dönen Artvin Dereiçi Köyü İçin TOKİ'nin İnşa Edeceği Yeni Konutların Projesi Hazırlandı

Geçtiğimiz günlerde büyük bir yangınla küle dönen Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi Köyü'nde evlerin yanan vatandaşlar için inşa edilecek olan konutları projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından hazırlandı.
Yangın İle Küle Dönen Artvin Dereiçi Köyü İçin TOKİ'nin İnşa Edeceği Yeni Konutların Projesi Hazırlandı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bulunan Dereiçi Köyü'nde geçtiğimiz günlerde büyük bir yangın çıkmıştı. Bu yangın sonucunda köyde bulunan evlerin büyük bir çoğunluğu küle dönerken çok sayıda hayvan da yanarak telef olmuştu. Yangının çıktığı andan itibaren bölgeye çok sayıda yardımda bulunulurken son destek haberi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'ndan geldi. Yanan evler için inşa edilecek olan yeni konutların projesi TOKİ tarafından hazırlandı.

DEREİÇİ KÖYÜ'NE YARDIM YAĞDI

Dereiçi Köyü'nde çıkan yangının hemen ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından acil yardım ödeneğinden 1 Milyon TL, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 1,5 Milyon TL ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da 1 Milyon TL gönderildi.

TAŞINMA, EŞYA VE KİRA YARDIMI YAPILACAK

Artvin'in Dereiçi Köyü'nde çıkan yangının ardından Çevre ve Şehircilik bakanlığı köyde yanan alanları kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmişti. İçişleri Bakanlığı ise yine yanan alanı afet bölgesi olarak ilan etti. İçişleri Bakanlığı'nın afet bölgesi olarak açıkladığı köyde evi yanan ve zarar görenler için taşınma, eşya ve kira yardımı yapılacağı duyuruldu.

YANAN EVLERİ TOKİ YENİDEN İNŞA EDECEK

Dereiçi Köyü'nde yangının etkisini silmek için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı görevlendirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum zarar gören ve kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni evlerin yapımı için zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını ve projelerin de hazırlandığını duyurdu. TOKi şimdi hazırlanan proje için ihale düzenleyecek. İhale gerçekleştikten sonra başlayacak olan inşa çalışmaları 6 ay içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine konutları teslim edilecek.

52 KONUT YAPILACAK

Edinilen bilgilere göre yangında zarar göre 52'si konut olmak üzere 193 yapının yerine inşa edilecek olan konutlarda yatay mimari esas alınacak. Konutlar yöreye özgü taş ve ahşap yapı malzemeleri ile yapılacak. Ayrıca geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar için de ahır ve samanlık inşa edilecek.

Emlak365.com