Yatırımcılar Dikkat! TOKİ'den 32 İlde 60 Ay Vadeli Taksitle Arsa Satışı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ yeni bir açık artırma ile satış ilanı yayımladı. Yayımlanan ilan kapsamında 32 ilde yer alan 278 arsanın satışa sunulduğu ilan edildi. Arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere büyük fırsat sunan ilan kapsamında satışa sunulan arsaları alan kişilere 60 ay taksit imkanı sunulacak.
Yatırımcılar Dikkat! TOKİ'den 32 İlde 60 Ay Vadeli Taksitle Arsa Satışı

TOKİ arsa satış ihalesi ilanı için yeni duyurusunu yayımladı. Yayımlanan yeni ihale ilanı kapsamında toplamda 32 farklı ilde yer alan 278 adet arsanın düzenlenecek olan açık artırma ile satışa sunulacağı duyuruldu.

TOKİ ARSA SATIŞ İHALESİ! AÇIK ARTIRMA 2021 İHALESİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Mülkiyetleri TOKİ'ye ait olan konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanı niteliğine sahip olan 32 farklı şehirde yer alan 278 adet arsa açık artırma yöntemi ile satışa çıkıyor. Söz konusu arsaları satın alma hakkını elde eden kişi ya da kuruluşlar ödemelerini yüzde 25 peşinat ve 60 ay taksitle yapabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa sunulan arsalar Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Muğla, Niğde, Samsun, Tekirdağ, Uşak ve Van sınırları içerisinde yer alırken 278 arsa için en yüksek fiyat teklifini veren kişiler arsaları satın alma hakkına sahip olacak.

Toplam büyüklüğü 1 milyon 854 bin 6085 metrekareye sahip olan 278 arsanın muhammen bedeli ise 1 milyar 589 milyon 525 bin lira olarak ilan edildi. Arsaların yanı sıra yine mülkiyeti TOKİ'ye ait olan 2 taşınmaz için de kiralama ihalesi yapılacak. TOKİ açık artırma müzayedesi ise 9 ve 10 Haziran tarihleri arasında olmak üzere 2 günde gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi ve ihale şartnamesine kurumun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.