1-5 Eylül Apartman Dairesi Satışı Yapan Devlet Kurumları! Lojman Fiyat Listesi

Eylül ayının ilk günlerinde apartman dairesi satışları için ilana çıkmış 12 farklı kurum bulunuyor. Fiyat listesi ve başvuru işlemleri Emlak365'te.
1-5 Eylül Apartman Dairesi Satışı Yapan Devlet Kurumları! Lojman Fiyat Listesi

Kamu kurumlarının satışa çıkardığı konutlardan almak isteyenlere 12 farklı kurumun ilanı bulunuyor. Eylül ayının ilk günlerinde satışı yapılacak bu konutlardan almak isteyenler için neler yapılması gerektiğini ve güncel listeyi paylaşıyoruz.

KAMU KONUTLARINI NASIL ALIRIM?

İlan edilen kamu konutu satış duyurularının tamamı ihaleli satış kapsamında yer alıyor. Kurumlar duyurularında ya açık teklif usulü yada kapalı teklif usulü ile isteklilerin ihalelere katılacaklarını duyuruyorlar. İhaleye katılan vatandaşlar ilan edilen muhammen bedeller üzerinden konutlar için teklif sunuyorlar. Konutlar için en yüksek teklifi veren konutu almaya hak kazanıyor.

KAMU KONUTU SATIŞI SONRASI DEVİR İŞLEMLERİ

İhale sonrası süreçte isteklilerden en yüksek teklifi verene konutu alma şansı veriliyor. Kurumun ilgili emlak birimi üzerinden verilen teklif fiyatı üzerinden konut bedeli kuruma ödenir. Ardından varsa diğer masraf ödemeleri yapılır. Ardından ilgili kurum üzerinden tapu kamu konutu alan kişinin üzerinde devredilir.

KAMU KONUTU SATIŞLARINDA KREDİ OLANAĞI VAR MI?

Kamu konutu satışları için il milli emlak müdürlüklerinin anlaşmalı olduğu bankalar var. Bazı kamu bankaları ile bazı özel bankaların yer aldığı listede olan bankalardan lojman kredisi kullanılır. Lojman kredisinde en önemli özellik çok düşük faiz oranı. Eylül 2021 dönemi için Garanti BBVA 0.95 faiz oranıyla lojman kredisi veriyor. Ayrıca ödeme planını ise 120 ay olarak uyguluyor. Ödemeler aylık eşit taksitli.

1 EYLÜL - 5 EYLÜL LOJMAN SATIŞ DUYURULARI

Eylül ayının ilk günlerinde lojman satışı için yayımlanan duyurular Kütahya, Ankara, Kocael, Denizli, İstanbul, Adana, İzmir'de olacak. İlan yayımlayan kurumlar arasında Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Konak Belediye Başkanlığı, Adana Çevre ve Şehirclik İl Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit Belediye Başkanlığı ve Tavşanlı Belediye Başkanlığı bulunuyor.

KURUM KURUM LİSTE

1-5 Eylül Apartman Dairesi Satışı Yapan Devlet Kurumları! Lojman Fiyat Listesi1-5 Eylül Apartman Dairesi Satışı Yapan Devlet Kurumları! Lojman Fiyat Listesi1-5 Eylül Apartman Dairesi Satışı Yapan Devlet Kurumları! Lojman Fiyat Listesi

İhaleler için başvuru yapacaklar olanlar İlan gov.tr adresinden her duyuruyu tek inceleyebilirler. Bunun dışında şahsen başvuru işlemleri her kurumun emlak birimi üzerinden yapılacak. Geçici bir teminat bedeli ödenecek ardından kurumun istedği evraklar toplanacak. Başvuruların ardından ise ihaleye katılacak vatandaşlar tekliflerini sunacaklar.