1-5 Kasım Lojman Satışları! 2 Sene Öncesinin Fiyatlarıyla 2+1, 3+1 Daireler

Kasım ayı lojman, kamu konutu satış listesi yayımlandı. Çok sayıda şehirde boş lojmanların satışı yapılacak olup isteyene yüzde 0.95 faizli konut kredisi verilecek. İl İl Kasım 2021 lojman listesi...
1-5 Kasım Lojman Satışları! 2 Sene Öncesinin Fiyatlarıyla 2+1, 3+1 Daireler

Kasım 2021 dönemi kamu konutu, lojman satış ilanları yayımlandı. Çok sayıda kurum tarafından ilan edilen satış duyuruları ile onlarca lojmanın satışı yapılacak. Kendi evini almak isteyenlere hem yüzde 30'a varan indirimli fiyatlar hemde 0.95 faizli konut kredisi imkanı bulunuyor.

Daha önce hiç lojman almamış olanlar için satış işlemlerinin nasıl yapılacağını da eklediğimiz haberimizde Kasım 2021 lojman satışlarının tamamına ulaşabileceksiniz.

1 - 5 KASIM LOJMAN SATIŞ DUYURULARI İL İL KURUM KURUM TÜM LİSTE

Lojman satış ilanları için yayımlanan duyurular ile birden fazla şehirde lojman satışı yapılacağı duyuruldu. Bazı şehirlerde ise kurumların konut satış ilanları daha fazla. Hangi şehirde hangi kurumun konut satışı yapacağını sıra ile aktarıyoruz. İlk listede yer alan satış ilanları son yayımlanan duyurular olup başvuru süreci daha uzun olabilir. Listenin altında kalan duyurular için ise süre daralmış anlamına geliyor.

En Yeni Lojman Satış İlanları

1-5 Kasım Lojman Satışları! 2 Sene Öncesinin Fiyatlarıyla 2+1, 3+1 Daireler1-5 Kasım Lojman Satışları! 2 Sene Öncesinin Fiyatlarıyla 2+1, 3+1 Daireler

Başvuru Süreci Azalan Lojman Satış İlanları

1-5 Kasım Lojman Satışları! 2 Sene Öncesinin Fiyatlarıyla 2+1, 3+1 Daireler1-5 Kasım Lojman Satışları! 2 Sene Öncesinin Fiyatlarıyla 2+1, 3+1 Daireler

Yukarıda yer tablolardaki kısa açıklamalarda da görüldüğü gibi bazı kurumlar tek ilan ile 164 lojman satışı yapacağını ilan ediyor. Vatandaşlar kendi şehirlerinde lojman satışı olması durumunda kurumların ilanlarını tek tek incelemeliler.

LOJMAN SATIŞLARINI HİÇ BİLMEYENLER İÇİN ADIM ADIM TÜM İŞLEMLER

Kendi şehrinde lojman satışı olacağını öğrenen vatandaşlar ilk olarak satış duyurusunu yayımlayan kurumun web sitesinden yada basın ilan kurumundan yada il milli emlak müdürlüğü web sitesinden başvuru kılavuzuna ulaşacaklar.

Başvuru kılavuzunda konutların kaç TL muhammen bedel ile satışının yapılacağı, konutların boş mu dolu mu (öncelikli satış hakkı) olduğu ve taksit imkanları, ihale tarihi gibi bilgiler yer alır. Öncelilikli satış hakkı lojmanın içinde kamu personeli olması ve o personelin konutu alması durumunda olur. Diğer konutların tamamı herkese açık satılır.

Başvuru kılavuzuna ulaşan vatandaşlar şartnamede yer alan geçici teminat bedelinin kuruma ödenmesi ve ardından evrak teslimi ile ihale başvurusunu tamamlar. İhale tarihinde de konutlar için teklifini sunar. En yüksek teklifi veren konutu almaya hak kazanır.

LOJMAN ALIMLARINA KASIM 2021'DE 0.95 FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Milli Emlak Müdürlüklerinin bankalar ile yapmış olduğu anlaşma kapsamında lojman satışlarına özel kredi sağlanır. Garanti Bankası ve diğer anlaşmalı bankalar çok özel oranlarla lojman kredisi sağlar. Kamudan lojman alanlar için kasım 2021 döneminde Garanti BBVA 120 ay vade ve 0.95 faiz oranlı kredi sağlar. Kredi başvuruları ihale sonrası konut alım hakkı oluştuğunda banka şubesine yapılır.