1 Milyar 880 Bin Dolar Taşınmaz Yatırımı Yapan 7 Bin 312 Yabancı Türk Vatandaşı Oldu!

Yabancıların emlak yatırımı yapmalarını teşvik etmek amacı ile konut alan kişilere Türk vatandaşlığı verilmesi için uygulanan para sınırı 250 bin dolara düşürülmüştü.
1 Milyar 880 Bin Dolar Taşınmaz Yatırımı Yapan 7 Bin 312 Yabancı Türk Vatandaşı Oldu!

Yabancıların emlak yatırımı yapmalarını teşvik etmek amacı ile konut alan kişilere Türk vatandaşlığı verilmesi için uygulanan para sınırı 250 bin dolara düşürülmüştü. Yapılan büyük indirim ve orta doğu ile Arap ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar ile ayaklanmalar Türkiye'den konut alan yabancı sayısını rekor seviyelere taşıdı.

Konut yatırımı yaparak Türk vatandaşlığı almak isteyen kişilerin sayıları son yıllarda rekor orannda artarken Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı için onaylanan son başvuru sayısı açıklandı.



SON 3 SENEDE 7 BİN 312 YABANCI DAHA TÜRK VATANDAŞI OLDU!



Açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de taşınmaz yatırımı yapan 7 bin 312 yabancı daha Türk vatandaşı olmaya hak kazandı. Toplam 1 milyar 880 bin dolarlık taşınmaz yatırımı yapan yabancılar vatandaşlık aldı. Hatırlanacağı üzere Türk vatandaşı olmak isteyen yabancılar için konut yatırımı tutarı 2018 yılında yapılan düzenleme ile 1 milyon dolar sınırından 250 bin dolar sınırına çekilmiş ve o dönemde yapılan bu büyük indirim ile yabancılara konut satışı rekor rakamlara ulaşmıştı.



Özellikle de 2019 yılında inşaat sektöründe yaşanan daralma döneminde çok sayıda gayrimenkul şirketi yabancılara yapılan satışlar ile ayakta kalmayı başarmış, kendi ülkesinde yaşanan iç savaşlardan kaçan Orta Doğu ve Arap ülkesi vatandaşlarının yoğun alım talebi ile yabancıya konut satışı rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı.



Konu hakkında meclise bir soru önergesi verilmesi sonrasında açıklanan son rakamlara Bakanlık tarafından verilen yanıtta 18 Eylül 2018 tarihinde yapılan yeni düzenleme sonrası 250 bin dolaral vatandaşlık verilmesi ile yabancıların Türkiyeye olan ilgisi de arttı. 93 ülkeden 7 bin 242 kişi Türk vatandaşı olabilmek için Türkiye'den taşınmaz yatırımı yaparken en çok vatandaşlık alan yabancılar ise İranlılar oldu. İran vatandaşlarını Afganistan, Irak ve Yemenliler takip etti.



Emlak365.com